Acasă Utile Ciresele amare, antioxidant natual! Consumul lor poate echivala cu efectul unei pastile...

Ciresele amare, antioxidant natual! Consumul lor poate echivala cu efectul unei pastile de nurofen!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Ciresele amare se numara printre fructele cu nivelul cel mai ridicat de antioxidanti. Fie ca le consumam proaspete, sub forma de sirop sau de dulceata, acestea sunt adevarate medicamente pentru organismul uman.

Sucul de cirese amare si ciresele amare uscate au chiar mai multi antioxidanti decat coacazele si sunt mai puternice decat vitamina E. Conform American Chemical Society, consumul a 20 de cirese amare pe zi poate oferi aceeasi ameliorare a durerii pe care o obtinem dupa ce luam o aspirina sau un nurofen. Cu cat ciresele au o culoare mai inchisa, cu atat mai mare este continutul lor de antocianine. In coaja cireselor se afla cei mai multi antioxidanti, care sunt esentiali pentru sanatate.

Verdictul dat in urma a zece ani de studii minutioase in diverse laboratoare si spitale universitare a fost clar: delicioasele fructe rosii sunt un medicament incontestabil, care combate cu un incredibil succes cateva zeci de boli grave, potrivit foodstory.ro.

Ciresele amare sunt un excelent remediu pentru tratarea durerilor musculare, a imbatranirii premature, a afectiunilor inflamatorii, a bolilor hepatice, a tumorilor maligne sau benigne. Prezenta acidului elagic (compus fenolic) cat si a unui procentaj mare de flavonoide ca: antocianidine, quercitin, confera cireselor proprietati antioxidante cu o actiune puternica de anihilare a efectelor generate de radicalii liberi, si de scadere a nivelului de acid uric din sange. Ciresele amare sunt, de asemenea, singura sursa naturala de melatonina, un antioxidant puternic, cu proprietati imunomodelatoare. In plus, ciresele contin compusi care protejeaza impotriva bolilor neuro-degenerative.