Acasă World Dezvaluiri zguduitoare! Cine se ascunde in spatele valului de migranti?

Dezvaluiri zguduitoare! Cine se ascunde in spatele valului de migranti?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un cunoscut jurnalist polonez de investigatie si reporter de razboi, Witold Gadowski, a vizitat Siria si Turcia in vara acestui an ca sa documenteze Statul Islamic si valul de migranti care s-a pornit spre Europa.

Reporterul polonez prezinta dintr-o alta lumina ce se intampla in prezent in Europa.

Intr-un interviu acordat publicatiei poloneze fronda.pl acesta a declarat ca toate granitele Statului Islamic sunt controlate de trupe de frontiera conduse de emirul Al-Turki, iar pedeapsa pentru incercarea de a fugi este rastignirea. Ceea ce presupune ca din teritoriu se pleaca doar cu aprobarea Statului Islamic. „Concluziile le trage fiecare”, spune Witold Gadowski.

Witold Gadowski: Trebuie sa inceap cu inceputul. In primul rand, vad o mare nedreptate in ceea ce se intampla in Europa, pentru ca adevaratele victime ale razboiului se afla in prezent in taberele din Kurdistanul irakian, in sudul Turciei si Libanului. Sunt acolo de mai mult de un an. Sunt siiti, yazizi si crestini. Ii mentionez in mod deliberat in aceasta ordine, deoarece in ordinea aceasta sunt persecutati. Siitii sunt pur si simplu ucisi imediat. Femeile yazide sunt violate, copii yazizi sunt vanduti in targurile de sclavi, iar barbatii sunt ucisi.

Crestinii fie trec la Islam si apoi sunt la mila sau ne-mila oamenilor Statului Islamic, fie sunt ucisi sau impovarati cu o taxa numita Jizya, al carei cuantum este determinat arbitrar. Acestea sunt grupurile cele mai persecutate de pe teritoriul Siriei si Irakului. Vorbim despre provinciile irakiene Diyala, Anbar, o parte din Ninive precum si Salah ad Din. In Siria, este vorba practic de 2/3 din teritoriu. Aceste victime ale razboiului se afla de mai mult de un an in tabere, pentru ca au trebuit sa fuga din orasele lor. Un exemplu in acest sens este depopularea orasului Karakos din Valea Ninivei, din care 60 de mii de crestinii au fost nevoiti sa fuga intr-o singura zi din calea Statului Islamic. Toti au ajuns in Kurdistanul irakian. Va puteti imagina fuga brusca a unui oras 60 de mii de locuitori. Am vorbit cu episcopul Nicodim, care a fost patriarh al Mosulului si a trebuit si el sa fuga. El a relatat ca religia este tratata acolo ca in zilele Revolutiei bolsevice. Hoardele navalesc in biserici, le jefuiesc, le profaneaza, le devasteaza. In timp ce vorbea, episcopul plangea.

Dar cei care acum navalesc in Europa sunt mai ales barbati tineri, veniti nu-se-stie-de-unde. Acesti oameni incalca orice reguli, intra in Europa pe cai infractionale si sunt imediat prezentati drept refugiati. Ni se spune ca Europa le datoreaza asistenta umanitara. De ce Europa nu-i ajuta pe aceia care sunt victimele reale ale razboiului? Acei oameni sunt de un an in tabere de refugiati si fac demersuri, fara succes, incercand sa obtina viza pentru tarile europene. Europa nu le da viza. Aici este o profunda nedreptate.

Acesti infractori care invadeaza Europa iau locul victimelor reale ale razboiului. Printre ei sunt foarte putini crestini, foarte putini yazizi si foarte putini kurzi, care sufera intr-adevar din cauza Statului Islamic. Cei mai multi dintre ei sunt smecheri care si-au putut permite sa puna 10 mii de dolari pentru a fi transportati pe Batranul Continent de catre mafie. 90 la suta dintre ei sunt adusi aici pe cale infractionala de mafia turceasca, albaneza si rusa.

Cine este Witold Gadowski

Specialist in probleme de securitate si reforma politiei, expert in problematica activitatii serviciilor secrete, Witold Gadowski este autorul unor lucrari despre activitatile serviciilor secrete ruse FSB, GRU si SVR pe teritoriul polonez. A realizat mai multe filme documentare despre terorism, crima organizata, coruptie si vechile structuri comuniste. Autor de nuvele, poezii si romane, preda reportajul jurnalistic la Universitatea Pontificala Ioan Paul al II-lea, Facultatea de Jurnalism si Comunicare Sociala.

Citeste mai mult aici