Acasă Stirile zilei Justitia Deputatul Mihail Boldea cercetat pentru înşelăciune şi fals

Deputatul Mihail Boldea cercetat pentru înşelăciune şi fals

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Deputatul UNPR Mihail Boldea, fost membru PDL până în octombrie 2011, un avocat, un fost arbitru al Curţii de Arbitraj Galaţi şi alţi 19 oameni sunt cercetaţi de DIICOT pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării.

Deputatul Mihail Boldea, audiat în cazul privind îneşelăciunile cu terenuri din Galaţi, a părăsit, vineri, după ora 12.00, sediul DIICOT Galaţi, plecând cu un taximetru şi refuzând să facă declaraţii.

Deputatul Mihail Boldea era singur şi, la ieşirea din sediul DIICOT Galaţi, a refuzat să facă declaraţii jurnaliştilor prezenţi, el urcându-se într-un taximetru şi părăsind zona.

La ora transmiterii acestei ştiri, cel mai probabil, audierile continuă la sediul Serviciului Teritorial Galaţi al DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz ar mai fi cercetate alte 21 de persoane, între care Aura Luchiniuc, fost membru al Comisiei de Arbitraj şi fost subprefect de Galaţi, şi Bogdan Boza, fost membru PDL.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru al Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, se arată într-un comunicat de vineri al DIICOT.

Potrivit unor surse judiciare, deputatul cercetat în acest caz este Mihail Boldea.

Cine este Boldea

Boldea a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.18 Galaţi, colegiul uninominal nr.9.

El a fost în PDL până în septembrie 2011, când a demisionat din partid, ulterior înscriindu-se în UNPR. În perioada 2004-2005 a fost preşedintele organizaţiei de tineret PD, între 2005 şi 2007 a fost vicepreşedinte al organizaţiei municipale PD, iar între 2005 şi 2007 a fost purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PD Galaţi.

Procurorii DIICOT fac 14 percheziţii domiciliare în municipiul Galaţi, în vederea identificării şi ridicării de mijloace de probă.