Preşedintele Traian Băsescu a promulgat, vineri, Legea privind desfăşurarea activităţii de picnic, care stabileşte amenzi de până la 5.000 de lei pentru ieşirile la iarbă verde în alte zone decât cele special amenajate. Legea a fost adoptată pe 21 februarie de Camera Deputaţilor, principala prevedere fiind că este interzisă organizarea picnicurilor în alte zone decât cele special amenajate dotate cu facilităţi şi utilităţi.

Potrivit legii, vor fi special amenajate pentru picnic, pe domeniul public sau privat al statului sau al unităţilor administrativ-teritoriale, zone care vor fi dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru această activitate şi în care aprinderea focului este permisă. Aceste zone vor fi indicate în parcuri şi în zonele limitrofe ale pădurilor situate în intravilanul localităţilor.

Persoanele care vor merge la picnic nu vor avea voie să spele obiectele folosite la această activitate în apele din vecinătatea zonei speciale amenajate, nu vor avea voie să hrănească animalele sălbatice, să distrugă plantele, să posteze semne sau mesaje. Aceştia vor trebui să păstreze liniştea şi să nu deranjeze comunităţile locale, să arunce deşeurile doar în locurile special amenajate, să aprindă focul doar în locurile special amenajate şi să-l supravegheze permanent, să lase locul curat şi nealterat, să nu arunce ţigări sau chibrituri aprinse în alte locuri decât cele special amenajate, să respecte bunele moravuri.

Nerespectarea prevederilor acestei legi se va pedepsi cu amenzi cuprinse între 100 şi 5.000 de lei. .

Proiectul defineşte picnicul ca „orice activitate de recreere desfăşurată în zone de afluenţă publică consacrate pe domeniul public sau privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ- teritoriale de una sau mai multe persoane şi care presupune consumul de băuturi şi/sau alimente precum şi după caz aprinderea sau nu a focului”.

6 COMENTARII

  1. cocalarii si tiganii ,ce or faca ? mor de foame ?nu cred ,ei nu platesc amenzile asa ca nu-si fac probleme

  2. si cine o sa-i amendeze? in fiecare weekend o sa vedem patrule calare prin paduri si munti? Eu daca vad niste romani care „se simte bine la iarba verde” si incalca legea picnicului pe cine trebuie sa anunt? sun la 112?

  3. Foarte bine. Aveam nevoie de putina ordine si curatenie. Natura trebuie respectata pt. ca ne da ce-i dam !

  4. Tot romanul de la bloc are un prieten la curte……se descurca…. 😉
    Mai greu cu cei ce nu au prieteni la curte……ies in balcon (la un gratar) si isi fac vecinii dusmani… :))

  5. Pai asa este, este o lege de bun simt, numai ca nu pentru tara noastra!! Basescu a adus romanii in situatia in care nu-si prea permit sa iasa la picnic!!! Deci legea e buna pe hartie dar in practica devine inutila!!!

  6. Asta era cea mai mare problema … inca mai exista o modalitate relativ ieftina de a te distra pe timp de vara … de acu mai ramane doar TV-ul plin de rahat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.