Acasă Stirile zilei Bani 100 de ambulante SMURD sunt echipate acum cu o solutie video

100 de ambulante SMURD sunt echipate acum cu o solutie video

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Cu solutia video oferita de Vodafone, paramedicii SMURD vor putea transmite catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta atat parametri medicali, cat si imagini video cu pacientii.  100 de ambulante SMURD din Bucuresti si 26 de judete sunt echipate cu camere video si modemuri conectate la reteaua UMTS in banda 900 MHz a Vodafone.

Parteneriatul dintre Vodafone Romania si SMURD continua cu extinderea Solutiei de Telemedicina lansate in urma cu 7 ani, printr-o noua investitie de peste 260.000 de Euro. O suta de ambulante SMURD din Bucuresti si 26 de judete sunt acum dotate cu echipamente video ce permit paramedicilor sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta atat imagini video cu pacientii, cat si parametri medicali ale acestora. Echipamentele sunt conectate la reteaua de date mobile a Vodafone, ce acopera 90% din populatia Romaniei, printr-o solutie de telemedicina unica in Europa.

Noua solutie este posibila in urma lansarii serviciilor 3G UMTS in banda de 900 MHz si va facilita diagnosticarea pacientilor, utilizand serviciile de date mobile de mare viteza ale Vodafone disponibile in toata tara, inclusiv in zonele izolate.

Cum funcționează

”Programul demarat cu sprijinul Vodafone inseamna un mare pas inainte pentru intreg sistemul de medicina de urgenta din Romania. Acesta are in vedere dotarea echipelor de interventie, pe langa echipamentul deja achizitionat destinat transmisiei de date, cu echipamente video. Paramedicul va avea fixata pe echipament o camera video si, astfel, vom putea vedea in timp real bolnavul, accidentul si toate amanuntele care ne intreseaza si care ne pot ajuta sa luam decizia corecta si rapida pentru a-i salva viata. Transmisia se va face prin sistemul 3G. A avea medici pe toate echipajele care intervin este un deziderat. Din pacate, in Romania, in acest moment, acesta este un lucru greu de realizat. Noi abordam toate tipurile de urgente medicale si, daca este nevoie, solicitam interventia medicilor specialisti din spitale. Solutia gasita, a vizualizarii in timp real a cazurilor cu care ne confruntam, implementata cu sprijinul Vodafone, este cea mai buna in aceasta faza a procesului”, a declarat Dr. Raed Arafat.

Echipamentele video sunt folosite de paramedici pe ambulantele SMURD de tip B2 (ambulante cu echipaj format doar cu paramedici), din judetele Alba, Arad, Bihor, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Caras-Severin, Constanta, Covasna, Galati, Harghita, Hunedoara, Iasi, Ilfov, Maramures, Mures, Neamt, Salaj, Satu-Mare, Sibiu, Suceava, Timis, Tulcea, Vrancea, Vaslui si in orasul Bucuresti.