Acasă Stirile zilei Stiinta Cutremurator! Ce se intampla cu trupul dupa ultima rasuflare!

Cutremurator! Ce se intampla cu trupul dupa ultima rasuflare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Majoritatea dintre noi invatam in mai toate religiile ca exista viata pentru suflet si dupa moarte. Ce se intampla cu trupul nostru dupa primele momente de dupa moarte. Oxigenul din corp se epuizeaza rapid, neuronii isi inceteaza activitatea, iar creierul nu mai secreta hormoni care regleaza anumite functii ale corpului, desi unele mai continua timp de cateva minute.

Rezervele de ATP (adenozin trifosfat), care ofera energie corpului, sunt epuizate, iar muschii se relaxeaza, inclusiv sfincterele, ceea ce inseamna ca apare riscul de incontinenta. Cadavrele au, de obicei, tenul palid, iar acest lucru este rezultatul lipsei fluxului sanguin, care se opreste la 15-20 de minute dupa moarte, scrie ziare.com.

Inima nu mai functioneaza si, prin urmare, sangele nu circula, astfel incat gravitatia il trage inspre pamant, ceea ce inseamna ca sangele se strange in cel mai de jos punct al corpului. In urmatoarele ore,pielea poate sa aiba diferite nuante, de la rosu, la violet, tocmai din aceasta cauza, si se va decolora complet la 12 ore de la deces. Acest proces ajuta medicii legisti sa determine ora aproximativa a mortii.

In acest timp, alte procese incep. In primele trei-sase ore de la deces apare un fenomen cunoscut sub numele de „rigor mortis”. Muschii devin rigizi, facand ca trupul sa se blocheze in respectiva pozitie pentru urmatoarele 24-48 de ore.

In zilele urmatoare, daca trupul nu a fost imbalsamat, incepe sa se descompuna, celulele din organism provocand o crestere a dioxidului de carbon si o schimbare a ph-ului tesuturilor. Acest lucru duce la slabirea membranei celulare si la eliberarea citosolului, ce contine proteine si enzine, care descompun tesutul din jur.

Apoi, bacteriile anaerobe (care nu au nevoie de oxigen pentru a supravietui) care se afla in tractul gastrointestinal incep sa manance organele. Acesta este un proces urat mirositor, cunoscut drept putrefactie, iar izul neplacut eliberat prin descompunerea aminoacizilor atrage insectele.

In urmatoarele saptamani, viermii pot consuma 60% din tesutul corpului, iar prin gaurile rezultate se elibereaza lichid si gaze. Intre 20-50 de zile de la moarte, apare procesul de fermentatie butirica, ce atrage alte insecte si produce anumite ciuperci. Ceea ce ramane este consumat de plante sau animale in urmatorii ani.