Trei raniti au murit la spital din cauza ranilor, ridicand bilantul atentatului cu masina-capcana comis duminica seara in centrul Ankarei la 37 de morti, a anuntat luni ministrul turc al sanatatii, Mehmet Müezzinoglu, citat de AFP.

‘Am pierdut trei dintre cetatenii nostri la spital. In acest stadiu, 37 de persoane au decedat in acest atac terorist’, a declarat el, precizând ca ‘cel putin ‘una dintre victime’ este autorul atentatului.

Alti 71 de raniti se aflau luni in spital, a indicat ministrul turc, citat de presa locala.

‘Denunt in cel mai ferm mod cu putinta acest atentat las care a vizat civili nevinovati, condamn aceasta mentalitate terorista’, a mai declarat ministrul, conform Agerpres.

Potrivit datelor preliminare, o masina-capcana a fost propulsata intr-un autobuz municipal intr-un cartier extrem de frecventat, Kizilay, unde se afla numeroase magazine si un important nod al transportului in comun din capitala turca, la ora locala 18:45 (16:45 GMT).

Atacul nu a fost inca revendicat, dar modul de operare este similar celui comis la 17 februarie, in acelasi cartier, cand a fost vizat un autobuz ce transporta personal militar si a facut 29 de morti.

Precedentul atac a fost revendicat de soimii libertatii din Kurdistan (TAK), o factiune disidenta a rebelilor din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care este inclusa pe lista cu organizatii teroriste de catre SUA si UE.

Presa turca a acuzat luni dimineata PKK de a fi responsabil de atacul de duminica din cartierul Kizilay, in timp ce lupte intense se duc intre miscarea kurda armata si fortele de securitate turce in sud-estul Turciei, locuit majoritar de etnici kurzi.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.