Acasă Stirile zilei Social COD GALBEN de ninsoare si viscol! Vezi cum va fi VREMEA pana...

COD GALBEN de ninsoare si viscol! Vezi cum va fi VREMEA pana pe 7 aprilie!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Capitala si mai multe judete din tara se afla, marti, sub avertizare cod galben de ninsoare si viscol. Circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe mai multe drumuri nationale, insa nu sunt portiuni de drumuri inchise sau blocate. Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 25 martie – 7 aprilie, in fiecare regiune a tarii.

Potrivit noii avertizari emise de Administratia Nationala de Meteorologie, marti, intre orele 11.00 si 20.00, va mai ninge in estul Olteniei, in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei. In sud-estul tarii vantul va depasi la rafala 50 – 60 de kilometri pe ora, viscolind local zapada.

Circulatia este ingreunata din cauza zapezii pe mai multe drumuri nationale, insa nu sunt portiuni de drumuri inchise sau blocate, stratul de zapada depus pe carosabil fiind intre unu si patru centimetri.

Ministerul Afacerilor Interne a anuntat marti dimineata ca nu sunt portiuni de drumuri nationale si judetene inchise sau blocate. De asemenea, nu sunt persoane blocate, inzapezite sau aflate in situatii dificile.

Cum va fi vremea pana pe 7 aprilie

Administratia Nationala de Meteorologie a realizat o estimare a valorilor termice si a precipitatiilor ce se vor produce in intervalul 25 martie – 7 aprilie, in fiecare regiune a tarii. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului european pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.

Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.

BANAT

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime usor negative, in medie, intre – 3 si – 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire,

astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 17 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii mai insemnate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi, in general slabe.

CRISANA

Pana in data de 28 martie, vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 2 si 6 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre – 3 si – 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 14 si 16 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 2 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, ploi la inceput, apoi si lapovita si ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.

TRANSILVANIA

Vremea va fi mult mai rece decat in mod normal pana in data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre – 2 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre – 6 si – 4 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius. Din 3 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade.

Temperaturile nocturne vor fi usor pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 0 si 3 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.

MARAMURES

Vremea va fi mult mai rece decat in mod normal pana in data de 28 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre 0 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre – 5 si – 3 grade. Apoi se va incalzi, iar maximele termice vor fi intre 12 si 15 grade Celsius. Din 3 aprilie vremea se va raci usor. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 30 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 1 si 4 grade Celsius.

Temporar vor fi precipitatii, in general slabe cantitativ, predominant sub forma de ninsoare in 25 si 26 martie si ploaie din 29 martie pana la sfarsitul intervalului.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de rece pana in data de 29 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre – 4 si 2 grade Celsius si cu minime negative medii in jur de – 6 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 30 martie – 2 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius. In ultimele zile, temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 10 grade. Minimele vor fi in crestere intre 29 si 31 martie, apoi vor fi cuprinse in medie intre 2 si 4 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi ninsori moderate cantitativ. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de rece pana in data de 29 martie, cu maxime termice cuprinse in medie intre 1 si 4 grade Celsius si cu minime negative medii intre – 3 si – 1 grad. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 31 martie – 7 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 12 si 14 grade Celsius si valori nocturne medii cuprinse intre 5 si 7 grade Celsius.

In primele 3 zile vor fi precipitatii la inceput ploi, apoi si lapovita si ninsoare, moderate cantitativ in data de 26 martie. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

MUNTENIA

Pana in data de 29 martie, vremea va fi deosebit de rece cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, intre – 4 si – 2 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 31 martie – 3 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 15 si 17 grade Celsius. Din 4 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi pozitive in perioada 31 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 3 si 6 grade Celsius.

In primele 2 zile vor fi precipitatii moderate cantitativ, predominant sub forma de ninsoare. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi slabe.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de rece pana in data de 29 martie, cu temperaturi maxime medii cuprinse intre 0 si 3 grade Celsius, dar si cu minime negative, in medie, in jur de – 3 grade. Apoi vremea se va incalzi treptat. Din 5 aprilie temperaturile diurne vor scadea usor pana la valori medii de 12 grade. Temperaturile nocturne vor fi negative in primele zile, apoi vor creste, iar in perioada 31 martie – 7 aprilie si vor fi cuprinse in medie intre 4ssi 6 grade Celsius.

Vor fi precipitatii predominant sub forma de ninsoare, insemnate cantitativ in primele 2 zile si slabe in 27 si 28 martie. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi ploi in general slabe.

LA MUNTE

Pana in data de 29 martie, vremea va fi rece cu temperaturi maxime medii cuprinse intre – 4 si 0 grade Celsius si cu minime negative, in medie, intre – 10 si – 8 grade. Apoi vremea va intra intr-un proces de incalzire, astfel ca in perioada 31 martie – 3 aprilie vor fi maxime termice in medie cuprinse intre 4 si 7 grade Celsius, dar si minime in jurul valorii de 0 grade.

Va ninge, moderat cantitativ in primele 2 zile si slab in 27 si 28 martie. Din 29 martie pana la sfarsitul intervalului temporar vor fi precipitatii in general slabe, predominant sub forma de ploaie.

Sursa: mediafax.ro