Acasă Timp liber Cultura Gala GOPO 2013: Oscarurile cinematografiei romanesti! GALERIE FOTO

Gala GOPO 2013: Oscarurile cinematografiei romanesti! GALERIE FOTO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gala Gopo 2013 a avut doi mari castigatori: „Toata lumea din familia noastra”, de Radu Jude, premiat, printre altele, pentru regie si pentru cel mai bun film, si „Undeva la Palilula”, care si-a adjudecat toate trofeele tehnice.

1vcvcvcvc 1constantin-codrescu-dan-bordeianu-doru-oprisan 1doroth1eea-petre-gabriel-spahiu-natasa-raab-cristi-duminecioiu 1gabriel-achim-cristi-duminecioiu 1gabriel-spahiu-tiberiu-crisan 1hbbbnccn 1mitica-popescu-cristi-duminecioiu 1serban-pavlu-tiberiu-crisan

Cel mai dorit trofeu al serii, cel pentru cel mai bun film, a fost acordat filmului „Toata lumea din familia noastra”. Acesta a fost cel de-al saselea premiu primit la editia din acest an a premiilor Gopo de filmul lui Radu Jude.

Radu Jude a castigat si premiul pentru cel mai bun regizor, pentru filmul „Toata lumea din familia noastra”, la cea de-a saptea editie a galei Gopo, care are loc luni seara, la Opera Nationala Bucuresti.

Anul trecut, premiul pentru cea mai buna regie i-a revenit lui Cristi Puiu, pentru filmul „Aurora”.

Serban Pavlu a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru cel din filmul „Toata lumea din familia noastra”. Acesta este primul premiu Gopo din cariera lui Serban Pavlu, aflat la prima nominalizare.

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor in rol principal i-a revenit lui Bogdan Dumitrache, pentru „Din dragoste cu cele mai bune intentii”.

Premiul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar i-a revenit Mihaelei Sirbu a castigat, pentru partitura din „Toata lumea din familia noastra”. Actrita se afla tot la primul premiu Gopo, la prima nominalizare.

Anul trecut, premiul pentru cel mai bun rol secundar feminin i-a fost decernat Ioanei Flora, pentru partitura din „Periferic”.

Gabriel Spahiu a castigat premiul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar, pentru partitura din acelasi film, „Toata lumea din familia noastra”, de Radu Jude. Acesta este primul premiu Gopo pentru Gabriel Spahiu, in acelasi timp sigurul actor nominalizat la editia din acest an la doua premii de interpretare. El este nominalizat si la categoria cel mai bun actor intr-un rol principal, pentru rolul Iulica Ploscaru din „Visul lui Adalbert.

Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun actor in rol secundar i-a revenit lui Adrian Titieni, pentru partitura din „Din dragoste cu cele mai bune intentii”.

Sursa: mediafax.ro