Acasă Politic Mona Pivniceru va demisiona maine de la Ministerul Justitiei! Victor Ponta: Maine...

Mona Pivniceru va demisiona maine de la Ministerul Justitiei! Victor Ponta: Maine preiau eu interimatul!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Premierul Victor Ponta a spus ca Mona Pivniceru l-a anuntat ca miercuri, dupa sedinta de Guvern, renunta la calitatea de ministru la Justitie, tinand cont de numirea sa ca judecator la Curtea Constitutionala.

“Doamna ministru Mona Pivniceru si-a exprimat dorinta ca, ulterior sedintei de guvern de maine, 27 martie 2013, sa nu mai detina aceasta functie in cadrul Executivului, pentru a evita orice interpretare de posibil conflict de interese avand in vedere ca domnia sa va ocupa postul de judecator la Curtea Constitutionala. Astfel, in cursul zilei de astazi, primul-ministru Victor Ponta a avut o discutie cu presedintele Traian Basescu si au convenit ca primul-ministru sa preia interimatul, urmand ca seful Executivului sa faca, in maxim 45 de zile, in conformitate cu legile in vigoare, o noua propunere pentru portofoliul Justitiei”, informeaza Guvernul.

Victor Ponta va prelua interimar conducerea Ministerului Justitiei, dupa discutia avuta astazi cu presedintele Traian Basescu pe aceasta tema.

Dupa ce va prelua interimatul, in termen de maximum 45 zile, Ponta va nominaliza o alta persoana pentru conducerea Ministerului Justitiei.

Plenul Senatului a aprobat, marti, numirea Monei Pivniceru intr-un post de judecator la CC. Pivniceru va prelua mandatul de la CC in luna iunie.

Sursa: mediafax.ro

 

Via: Circul Politic