Acasă Stirile zilei Cine este de vina pentru virusul EBOLA?! Prima VICTIMA a acestui FOCAR...

Cine este de vina pentru virusul EBOLA?! Prima VICTIMA a acestui FOCAR a fost un copil de doi anisori!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Un copil de doi anisori din satul Gueckedou, Guineea, a fost prima victima inregistrata a acestui focar de Ebola, acest caz fiind inregistrat in decembrie 2013.

Micutul a contractat boala de la un liliac vanat de familia sa. De atunci, epidemia s-a dezlantuit, scrie The Independent care precizeaza ca desi s-a interzis vanatoarea si consumul de carne de vanat, oamenii locului nu tin intodeauna cont de interdictie. Carnea de animale salbatice consumata este de multe ori carnea de maimute, ca cimpanzeii sau gorile, precum si cea a liliecilor.

De altfel comertul cu vanat este creditat si pentru focarele anterioare de Ebola, in special in cazul animalelor infectate. In plus, una sau mai multe tulpini din virusul HIV provine de carnea de vanat din Africa Centrala si de Vest.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, „se crede ca lilieci din familia Pteropodidae sunt gazde naturale pentru virusul Ebola”.

Liliecii, care pot fi purtatori pentru o intreaga gama de virusi, sunt sursa probabila pentru transmiterea virusului de Ebola la om, deoarece boala le poate fi fatala.

Profesorul virolog Jonathan Ball a declarat, pentru BBC, ca de multe ori exista un intermediar non-uman, dar ca virusul se poate transmite direct de la lilieci la oameni prin contact cu sangele infestat, atunci cand virusul a avut „acces la celulele in care se poate reproduce”.

Un studiu de la Universitatea din Cambridge dezvaluie ca vanatorii sunt uneori muscati sau zgariati de licieci, iar atunci virusul se transmite de la animal la om.

Dar solutia nu este la fel de simpla ca interzicerea consumului carnii de vanat. Potrivit Centrului de International de Cercetare Silvica, cinci milioane de tone de carne de vanat sunt consumate in fiecare an in Africa, iar comertul de acest fel se va desfarura in continuare, chiar daca la negru.

Oamenii de stiinta de la Cambridge pledeaza pentru educarea vanatorilor, dupa ce au constatat ca cei mai multi din cei 600 de ghanezi intervievati sunt constienti de pericolele care ii pasc pe ei si pe cei apropiati.

Sursa: evz.ro