Acasă Sanatate CINCI metode ayurvedice prin care poti sa-ti imbunatatesti digestia

CINCI metode ayurvedice prin care poti sa-ti imbunatatesti digestia

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Metodele traditionale de vindecare ayurvedice ne invata ca sanatatea si starea de bine a organismului nostru depinde intr-o foarte mare masura de capacitatea de functionare eficienta a sistemului digestiv, capacitatea de a digera alimentele, bauturile si nu in ultimul rand experientele pe  care le traim prin intermediul celor cinci simturi.

“Agni” este un termen de origine sanscrita si se traduce literalmente “focul digestiv”, focul care descompune alimentele si tot ceea ce ingeram din mediul nostru inconjurator. Acest foc asimileaza ceea ce este util si elimina restul.

Atunci cand „agni” sau eficienta aparatului digestiv  este puternica, tesuturile sunt sanatoase, deseurile sunt eliminate eficient si este produsa o subtila esenta denumita “ojas”, termenul sanscrit pentru cuvantul “putere”, esenta interioara vitala. Potrivit traditiei ayurvedice, “oja” reprezinta fundatia claritatii de perceptie, fortei fizice, si a imunitatii. In cazul in care “agni” este slabit in urma unei alimentatii necorespunzatoare, a unei lipse de activitate fizica,  a stresului sau a emotiilor negative, digestia noastra este afectata, organismul nostru fiind lipsit de capacitatea de eliminare a toxinelor. Potrivit traditiilor ayurvedice, acest reziduu toxic, cunoscut sub denumirea de “ama”, reprezinta principala cauza a afectiunior fizice si psihice.

 

Descoperirea cauzelor profunde ale afectiunilor digestive

Fie ca va confruntati cu lupta impotriva kilogramelor in plus sau cu lupta impotriva disconfortului simptomelor gastro-intestinale, precum balonarea sau indigestia, de multe ori, radacina acestora este reprezentata de slaba functionare a “agni”. Din pacate, medicina clasica nu-si pune intrebarea “Cat de puternic este focul digestiv, “agni”?”. In schimb, medicina clasica este concentrata foarte mult pe aspectul alimentelor pe care le consumam. Astfel, atunci cand un pacient se prezinta la medic, acestuia-i sunt tratate simtomele, nu-i sunt niciodata cauzele afectiunilor. Conceptul ayurvedic “agni” ne permite o mai buna observare a cauzelor afeciunilor digestive si ne poate oferi o metoda prin care ne putem recapata sanatate sistemului digestiv.

Iata cinci metode traditionale Ayurvedice prin care iti poti imbunatati digestia:

Medicina Ayurvedica ne recomanda o varietate de tehnici practice care ne pot ajuta sa avem un foc digestiv puternic. Incorporeaza urmatoarele practici in viata de zi cu zi si in consecinta vei putea sa elimini disconfortul digestiv, sa iti imunatatesti functionarea metabolismului si sa lupti mai eficient impotriva kilogramelor in plus.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos