Acasă Stirile zilei Ce urmareste de fapt STATUL ISLAMIC si de ce se bazeaza pe...

Ce urmareste de fapt STATUL ISLAMIC si de ce se bazeaza pe Iisus!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gruparea terorista Statul Islamic nu este o adunatura de psihopati, ba chiar este o grupare religioasa cu credinte bine stabilite, care se bazeaza pe Iisus.

Pentru a intelege cum poate fi oprita gruparea, trebuie mai intai inteleasa natura sa, scrie, intr-un amplu articol, Graeme Wood, pentru publicatia The Atlantic.

Statul Islamic a ocupat al doilea oras al Irakului, Mosul, in iulie anul trecut, si are deja sub stapanire un teritoriu mai mare decat Marea Britanie.

Liderul sau, din mai 2010 incoace, este Abu Bakr al-Baghdadi, care s-a proclamat calif al teritoriilor ocupate si comandant al tuturor musulmanilor. Il urmeaza mii de jihadisti din intreaga lume, atrasi de propaganda online.

Occidentul stie ca statul creat de jihadisti respinge pacea din principiu; ca isi doreste genocidul; ca opiniile sale religioase fac ca gruparea sa fie incapabila de unele tipuri de schimbare, chiar daca schimbarea i-ar permite supravietuirea; si ca se considera un jucator cheie in sfarsitul iminent al lumii.

Natura Statului Islamic a fost inteleasa gresit din cel putin doua puncte de vedere. In primul rand, Occidentul tinde sa vada jihadismul drept monolitic si sa aplice Statului Islamic logica aplicata organizatiei al Qaida.

In vreme ce Osama bin Laden considera ca terorismul sau era un prolog la califatul pe care nu spera sa apuce sa-l vada, iar organizatia sa era flexibila si opera prin celule autonome raspandite geografic, Statul Islamic are nevoie de teritoriu pentru a ramane legitim si o structura birocratica pentru a-l conduce.

A doua eroare este campania de negare a naturii religioase medievale a Statului Islamic. Exista o tentatie de a-i prezenta pe jihadisti drept laici moderni, cu preocupari politice moderne, sub acoperirea religioasa medievala. De fapt, cam tot ce face gruparea este un angajament clar fata de o intoarcere la civilizatia secolului VII si, in cele din urma, atragerea apocalipsei.

Realitatea este ca Statul Islamic este foarte islamic, scrie sursa citata. A atras psihopati si aventurieri, in special din populatiile vulnerabile din Orientul Mijlociu si Europa, insa religia predicata de cei mai ardenti sustinatori deriva din interpretarea Islamului.

Orice decizie si lege majora promulgata de Statul Islamic adera la ceea ce numeste „metodologia profetului”, adica urmeaza la litera profetiile si exemplul profetului Mahomed.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos