Zeci de mii de luptatori ai Statului Islamic vor invada Europa de Est, inclusiv Romania, ceea ce este ciudat este de ce nimeni nu incearca sa opreasca aceasta organizatie.

Liderii lor s-au scolit, inclusiv militar, in Europa si in Statele Unite si au cumparat arme de la Ianukovici, motiv pentru care Ucraina a ramas dezarmata in fata invaziei rusesti. Acum, ISIS vrea sa cucereasca lumea, inclusiv Romania, in numele Islamului – chiar daca nu respecta Coranul.

Statul Islamic (cunoscut ca SIIL, ISIL sau ISIS) este un stat nerecunoscut, de tip enclava, fondat de o grupare sunnita afiliata Al Qaeda si organizat sub forma unui califat arab cu capitala la Ar-Raqqan, in Siria. Acest nou Stat Islamic are o raspandire geografica ce cuprinde o parte din Siria si Irak, controland si teritorii din Turcia si Liban. Mai nou, s-a extins in Libia, Afganistan si Pakistan.

In vara anului trecut, fortele ISIS au ocupat intr-o saptamana un sfert din Irak, respectiv partea de nord, in mod surprinzator, fara sa li sa opuna cineva la modul serios. Inca de atunci, liderii Statului Islamic au mediatizat o harta conform careia vor realiza un califat musulman care va ingloba Asia de sud – de la Mediterana la China si India – Europa de Est, inclusiv Romania, si Africa de Nord. Initial, hartile au starnit zambete, dar in acest moment jihadistii au reusit sa creeze enclave in Libia si au intrat in conflict cu Egiptul. Adica au pus un picior in nordul Africii. Intre timp, au ocupat o parte din Siria si din Liban. Faptul ca ei decapiteaza occidentali pe banda rulanta, iar statele celor ucisi s-au aratat neputincioase, ridica mari semne de intrebare asupra intereselor reale ale Occidentului in acest caz: de ce au fost lasati jihadistii sa se dezvolte?

Jihadistii au ajuns deja in Libia, Nigeria si Yemen

“Statul Islamic depaseste dimensiunile unei organizatii teroriste tipice. El este organizat ca o armata neregulata de tip retelar, care numara 100.000 de agenti inarmati, dintre care 40.000 occidentali, dar si sute de mii de simpatizanti. Resursele se ridica la 2.000.000.000 de dolari, plus accesul la resurse nonfinanciare, in special resursele de petrol din zona”, sustine diplomatul Silviu Craescu, presedintele Agentiei Nationale de Securitate, expert pe probleme de contrainformatii militare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.