Fiecare dinte poate desemna afectiunea unui organ. Spre exemplu specialistii spun ca incisivii sunt in legatura directa cu sanatatea rinichilor si vezicii urinare, caninii cu buna functionare a ficatului si a bilei, premolarii cu sanatatea plamanilor si colonului. Totusi, nu orice problema dentara tine locul unei boli.
Daca ati inteles care este conexiunea, puteti cu usurinta sa descoperiti care organ este problematic. Un exemplu bun ar fi acela ca atunci cand avem probleme mari cu dintii, apar migrenele.
Daca apare o inflamatie la radacina dintelui, durerea se va simti in zona parietala.
Ceea ce trebuie sa stiti este ca durerea incisivilor poate fi semnul unei pielonefrite cronice (infectie a tractului urinar), unei cistite sau a unei otite.
In cazul unei hepatite sau a unui colecist marit, la primul incisiv poate sa apara durere sau chiar o carie, daca boala nu este tratata.
Durerea molarilor patru si cinci poate indica prezenta unei colite, pneumonii cronice sau a unei reactii alergice.
Daca simtiti o durere puternica la molarul 4 de sus si jos, este posibil sa aveti probleme cu articulatiile, umerii si genunchii.
Durerea molarilor cinci si sase indica gastrita, ulcer, anemie si ulecer duodenal.
Durerea molarului sase poate fi asociata si cu sinuzita, tumori ale glandei tiroide sau inflamatii ale ovarelor si splinei.
Expertii sunt de parere ca molarul numarul sapte, din partea de jos, indica probleme ale venelor, ale plamanilor si colonului..
Cel de-al treilea molar poate fi asociat cu bolile cardiace si congenitale.
Sursa: Secretele