Acasă Timp liber Cultura Ce se intampla in creierul nostru in timpul anesteziei! Biserica crede ca...

Ce se intampla in creierul nostru in timpul anesteziei! Biserica crede ca e un mare pacat!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Omenirea a evoluat in ultima suta de ani cat nu a evoluat in toata existenta sa. In timpuri de mult apuse interventiile chirurgicale erau facute fara anestezia pe care o stim cu totii astazi, iar durerea era diminuata doar de plante. Biserica a considerat multa vreme anestezia ca fiind un mare pacat. Oamenii trebuiau sa creada mai mult in Dumnezeu si nu in medicina, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca durerea era considerata o ispasire a pacatelor.

Anestezia a fost folosita pentru prima data in anul 1840 si a fost in mare masura legata de tehnicile din razboi. Dupa Primul Razboi Mondial erau foarte multi oameni mutilati si care trebuiau operati pe fata.

Anestezia generala este o coma dirijata, in care pacientul isi pierde contactul cu realitatea.

Existenta noastra depinde de aprovizionarea continua a fiecarei celule cu oxigen, iar acest lucru este realizat de aparatul circulator si cel respirator. „Ambele sunt afectate de actul anesteziei generale. Practic, este un proces periculos, care in principiu ne pune in pericol viata. Din fericire, acest proces este din ce in ce mai bine controlat, dar, din nefericire, nu este inteles pâna la capat. Sigur ca se stie ca se actioneaza asupra unor proteine celulare numite canale ionice, exista suficiente date ale actiunii moleculare ale anesteziei generale, dar, practic, procesul nu este pâna la capat cunoscut, ceea ce inseamna ca anestezia generala este pâna la urma un proces empiric, care este acceptat datorita riscurilor statistice considerate acceptabile in raport cu beneficiile”, a declarat dr. Nicolae Bacalbasa, medic anestezist, conform Adevarul.ro.

Practic, in ultimii ani, mortalitatea in anestezie a scazut dramatic. in buna parte, datorita monitorizarii, adica a dezvoltarii tehnologiei care permite urmarirea nivelului de oxigen din sange. „inainte exista o monitorizare a contractiilor inimii, iar acum lucrurile merg mult mai departe asupra eficientei transportului oxigenului din sânge. De remarcat ca in determinarea completa a unei drame anestezice, omul joaca rolul principal. Doua treimi din accidentele si incidentele anestezice sunt de cauza umana. In anestezie se folosesc foarte mult datele din aviatie pentru ca si acolo omul reprezinta o sursa majora de vulnerabilitate in cadrul securitatii transportului”, a mai spus dr. Nicolae Bacalbasa.

Pentru ca religia considera durerea ca fiind o modalitate de ispasire a pacatelor si de salvare a sufletului, anestezia nu a fost privita cu ochi buni. Asa se face ca multa vreme, increderea in medicina era mult mai scazuta decat in divinitate.