Acasă Life Dezvoltare Personala Ce cariera ti se potriveste in functie de personalitate!

Ce cariera ti se potriveste in functie de personalitate!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alegerea profesiei potrivite este importanta pentru succesul in cariera si pentru obtinerea satisfactiei la locul de munca. Calificarile pe care le obtinem si abilitatile sunt importante in succesul in carera, dar exista si anumite trasaturi de personalitate cruciale in cariera. Daca reusesti sa potrivesti personalitatea cu profesia aleasa, iti va fi mai usor sa obtii satisfactii profesionale.

De aceea, factorul personalitate a devenit tot mai important in ultimii ani in procesul de recrutare pentru cele mai multe companii.

Cum putem afla ce tip de personalitate avem? Nu putem stii totul despre noi, dar familia, prietenii si consilierii in cariera ne pot ajuta. Exista numeroase teste de evaluare a personalitatii care impreuna cu experienta consilierilor in cariera ne pot ajuta sa alegem cariera potrivita.

Tipuri de personalitati si profesia potrivita

1. Daca sunteti o persoana extravertita, increzatoare si impulsiva careia ii place sa fie in mijlocul oamenilor, daca aveti abilitati oratorice sau persuasive, daca faceti bine fata stresului si presiunilor atunci vi se potriveste o cariera in vanzari, relatii cu publicul, turism, juridic, publicitate sau PR.

2. Daca sunteti o persoana creativa, cu imaginatie, daca sunteti atras de activitatile mai putin structurate, dar care va lasa posibilitatea de a va exprima, daca sunteti o persoana mai calma si mai rezervata, daca va pricepeti la a va exprima emotiile si va plac cartile, muzica, daca va aduceti cu usurinta aminte detaliile si le puteti reda cu acuratete, o cariera in jurnalism, design sau fofografie este cea mai potrivita. Pueti fi un bun jurnalist, designer de moda, designer in publicitate sau de designer de interior, editor, fotograf, actor sau architect.

3. Daca sunteti o persoana conformista, va plac cifrele, sunt introvertit si linistit,daca va place acuratetea, sunteti inclinati sa acordati atentie detaliilor si sa organizati lucurile, daca sunteti ordonat, corect, dar lipsit de originalitate, daca aveti abilitati mai mult matematice decat verbale, atunci o cariera in economie sau activitati administrative vi se potriveste cel mai bine. Puteti alege profesii precum contabil, analist financiar, casier, secretara, bibliotecar, operator calculator, organziator evenimente sau alte activitati administrative.

4. Daca va place sa ajutati oamenii si aveti o puternica constiinta sociala, daca sunteti o persoana blanda, amabila si va place sa lucrati cu oamenii, daca aveti deprinderi verbale, sociale atunci optati pentru o cariera in medicina, invatamant sau lucrator social. Puteti fi un bun medic, asistent medical, professor, antrenor, psiholog, asistent social.

5. Daca ai gandire logica, sistematica daca ai abilitati matematice si stiintifice, daca iti place sa cercetezi, sa explorezi, daca esti curios si analitic, daca ai inclinatie spre activitati care implica cercetare, investigare, daca esti o fire introvertita si mai putin sociabila, daca iti plac computerele, daca crezi ca majoritatea problemelor se rezolva analizandu-le, daca iti place sa lucrezi singur atunci poti alege o carierea in informatica sau stiinta, scrie BZI.

6. Daca ai inclinatii tehnice, daca ai gandire organizata si iti plac lucrurile tangibile, daca iti plac activitatile care presupun manipularea obiectelor, instrumentelor, masinilor, daca ai ingeniozitate si spirit practic, daca poti se te concentrezi asupra unei probleme fara sa ti se distraga atentia atunci ingineria poate fi domeniul tau ideal. Poti alege o meserie de inginer mechanic, electrician, optician, technician dentar, constructor.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos
Articolul precedentSecretul celor care au tregut pragul de 100 de ani! Vezi care este reteta longevitatii
Articolul următorRomanii arunca milioane de tone mancare anual! Vezi cum sa nu mai risipesti mancarea!