Cat de periculos este sa intri incaltat in casa! Raspunsurile te vor lasa cu gura cascata

Cercetatorii din Arizona au facut o descoperire care te va face sa renunti la a mai intra incaltat in casa.

Cercetatorii de la Universitatea din Arizona au constatat ca exista aproape 421.000 de bacterii diferite prezente pe suprafata talpii a 96 % de pantofi.

Chiar daca pantofii par curati, ei sunt pur si simplu murdari. Printre aceste bacterii sunt Klebsiella pneumonia (care provoaca infectii ale tractului urinar), Serratia ficaria (care provoaca infectii respiratorii), precum si o multime bacterii E. coli.

Click pe aceeasi tema:  Cele mai frecvente greseli gramaticale! Vezi cum stai cu limba romana!

Bacteriile E. coli pot provoca probleme digestive grave si pot duce chiar la probleme grave ale rinichilor cu consecinte letale posibile. Principala sursa de E. coli sau bacterii fecale vin de la toaletele publice. Din pacate, evitarea toaletele publice nu va fi o masura care sa va asigure siguranta, fiindca materii fecale se gasesc peste tot: de la trotuare, la restaurante si sosele.

Cercetatorii au descoperit faptul ca transferul de bacterii de pe pantofi pe podelele de acasa se face în raport de aproximativ 90-99 %. Acest lucru înseamna ca ramânând încaltat în casa poti contamina spatiul tau personal.

Click pe aceeasi tema:  Ce spune despre noi postura corpului! Raspunsurile te vor pune pe ganduri

Cea mai buna solutie este sa va descaltati la usa.

spre