Cercetatorii din Arizona au facut o descoperire care te va face sa renunti la a mai intra incaltat in casa.

Cercetatorii de la Universitatea din Arizona au constatat ca exista aproape 421.000 de bacterii diferite prezente pe suprafata talpii a 96 % de pantofi.

Chiar daca pantofii par curati, ei sunt pur si simplu murdari. Printre aceste bacterii sunt Klebsiella pneumonia (care provoaca infectii ale tractului urinar), Serratia ficaria (care provoaca infectii respiratorii), precum si o multime bacterii E. coli.

Bacteriile E. coli pot provoca probleme digestive grave si pot duce chiar la probleme grave ale rinichilor cu consecinte letale posibile. Principala sursa de E. coli sau bacterii fecale vin de la toaletele publice. Din pacate, evitarea toaletele publice nu va fi o masura care sa va asigure siguranta, fiindca materii fecale se gasesc peste tot: de la trotuare, la restaurante si sosele.

Cercetatorii au descoperit faptul ca transferul de bacterii de pe pantofi pe podelele de acasa se face în raport de aproximativ 90-99 %. Acest lucru înseamna ca ramânând încaltat în casa poti contamina spatiul tau personal.

Cea mai buna solutie este sa va descaltati la usa.

1 COMENTARIU

  1. Niciodată nu intru încălțată în casa. Șterg imediat partea de gresie de la intrare unde am călcat cu pantofii de afară. Toți mă socotesc exagerată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.