Acasă Stirile zilei Bani ANAF te cauta la buzunare! Asa arata Jihadul impotriva persoanelor fizice!

ANAF te cauta la buzunare! Asa arata Jihadul impotriva persoanelor fizice!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Toate categoriile de persoane fizice care prezinta risc fiscal vor intra in vizorul ANAF prin programul „de verificare a situatiei fiscale prin utilizarea metodelor indirecte la nivel national, prin structurile teritoriale ale ANAF”, dupa cum arata Programul de Convergenta 2015-2018, transmis de catre Guvernul Romaniei la Bruxelles.

 

Si, deoarece in prezent nu exista servicii dedicate de verificari fiscale la nivel regional, acestea vor fi infiintate in perioada urmatoare, iar personalul care va lucra in cadrul acestor servicii va fi instruit pentru a efectua verificari fiscale eficiente.

 

Altfel spus, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) se va concentra, in lunile care urmeaza pe descoperirea evaziunii fiscale in randul persoanelor fizice, utilizand in acest scop metodele indirecte de verificare si noile servicii de verificare fiscala ce urmeaza a fi infiintate.

 

Totodata, Fiscul afirma ca va continua initiativa „privind Persoanele Fizice cu Averi Mari, respectiv intensificarea verificarilor conform codului de procedura fiscala si relansarea campaniei de notificare prin transmiterea de scrisori catre contribuabilii ce prezentau riscul de nedepunere a declaratiei de venit din strainatate”.

 

De fapt, riscul fiscal planeaza asupra tuturor romanilor care incaseaza un venit, din cauza faptului ca nedeclararea sau subdeclararea veniturilor, precum si diferite moduri de incadrare in munca a salariatilor menite sa reduca plata unor taxe si impozite sunt fenomene larg raspandite la nivel national.

 

Exista mai multe categorii socio-profesionale pe care inspectorii fiscali le pot considera a fi cu risc fiscal ridicat. Este vorba despre persoanele cu averi mari, cele care au afaceri complexe, in tara si in strainatate, romanii care au acces la scheme de planificare si consultanta fiscala, cei pentru care Fiscul constata diferente de 10% sau cel putin 50.000 de lei intre veniturile declarate si veniturile reale sau persoanele care au obtinut venituri, in ultimii cinci ani, din tranzactii imobiliare de peste 35.000 euro.

 

In categoriile cu risc mai intra profesorii care ofera meditatii elevilor si nu declara sumele incasate, persoanele care dau locuinte cu chirie si nu-si declara veniturile, persoanele care desfasoara activitati independente, dar si cele care obtin venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura, din dobanzi si dividende realizate in afara Romaniei, tranzactionarea actiunilor, obligatiunilor si a altor titluri de valoare, vanzare-cumparare de valuta, vanzarea partilor sociale si lichidarea firmelor la care se detin participatii daca veniturile sunt realizate din afara tarii.

 

Sunt suspecte si veniturile din jocuri de noroc din Romania sau din strainatate, persoanele care obtin venituri din cesiunea creantelor, inclusiv a drepturilor litigioase, cele a caror activitate este recalificata din independenta in dependenta, oricine nu-si plateste taxele la timp.

sursa> money.ro