Acasă Life Dezvoltare Personala Cum sa iti pastrezi calmul in orice situatie! Emotiile negative nu vor...

Cum sa iti pastrezi calmul in orice situatie! Emotiile negative nu vor putea sa te domine!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Daca ai fost jignit, batjocorit sau luat peste picior, aminteste-ti acest sfat, iar emotiile negative nu vor putea sa te domine. Un proverb oriental spune: „Pentru a aplauda, ai nevoie de doua palme”. Pentru ca un conflict sa apara, ai nevoie de doua sau mai multe persoane. Daca o singura persoana isi va pastra calmul, incidentul nu se va intampla. Fapt demonstrat. insa cum ai putea sa iti pastrezi calmul?

Poti sa faci acest lucru, stiind un simplu secret. Tot ceea ce iti spune interlocutorul – este proiectia starii sale interioare. Nu are nicio legatura cu tine. Pur si simplu ai ajuns in fata lui intr-un moment nepotrivit.

Atunci cand cineva iti spune ca ai fi neglijent sau „habar nu ai ce vorbesti” – poate sa te raneasca profund. Ce drept are el sa iti vorbeasca asa? De ce crede asa despre tine? Ori te superi, ori incepi sa te certi cu el si sa iti aperi demnitatea.

Iar acum imagineaza-ti o alta situatie. Se apropie de tine o persoana si tipa ca este neglijent si habar nu are ce vorbeste. Un asemenea comportament nimic altceva decat un zambet nu iti va starni.

Pai iata: orice acuzatie care o primesti din partea unei alte persoane nu este decat reflexia starii sale interioare. Daca acea persoana nu ar avea un conflict interior, nici macar nu te-ar observa.
Cineva intotdeauna va spune despre ceea ce il/o deranjeaza personal. si asta s-ar putea sa nu aiba nicio legatura cu interlocutorul sau. in orice conflict, o persoana o va acuza pe cealalta de ceea ce nu ii place la sine sau ceea ce nu poate accepta. Acuzatiile nu sunt despre tine, acuzatiile sunt despre ea. Comunicare cu tine a scos la iveala aceste neajunsuri.
in orice conflict, inlocuieste „tu” cu „eu”. Zambeste. Ca si cum persoana respectiva se acuza pe sine in public, arata dozadesucces.