Acasă Sanatate Pericolul fluorului in sanatatea fizica a oamenilor!

Pericolul fluorului in sanatatea fizica a oamenilor!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fluorul a fost adaugat initial la aprovizionarea cu apa la sfarsitul celui de-al doilea Razboi Mondial, intr-un efort de a imunatati sanatatea dentara generala. In ciuda intentiilor pozitive, populatia nu a estimat pericolele reprezentate de aceasta substanta pentru sanatatea fizica. Acum, din ce in ce mai multi oameni recunosc efectele negative pe care le are aceasta si modul in care afecteaza glanda pineala.

In cazul in care nu ai auzit de glanda pineala, trebuie sa stii ca are o treaba destul de importanta. Situata in centrul creierului este responsabila pentru sinteza melatoninei (care joaca un rol in mentinerea ritmurilor normale si a ciclurilor de somn) si de asemenea, ajuta la convertirea semnalelor intre sistemelor nervoase si endocrine.

Din pacate, glanda pineala poate dezvolta probleme deoarece poate absorbi cantitati mari de fluor, mai mult decat oasele.

Ceva despre melatonina: se pare ca aceasta actioneaza ca un neurotransmitator care ar putea juca un rol in procesul de imbatranire si de dezvoltare a Alzheimer.

Oasele noastre sunt expuse fluorului toxic mult mai mult decat credem. Organizatia Mondiala a Sanatatii sugereaza: “Nivelurile de fluor de peste 1.5 mg pe litru provoaca degradarea smaltului dintilor si se depoziteaza la nivelul oaselor.”  Si pentru ca o mare parte din cantitatea de apa este inca fluorizata, suntem expusi la niveluri situate intre 2 si 5 mg pe litru. Aceasta cantitate nu tine cont de cantitatea de fluor din produsele dentare.

Inapoi la glanda pineala…

Fluorul se poate acumula si calcifia glanda, blocand eficienta acesteia si aceste depozite se pot inrautati pe masura ce imbatranim. O glanda pineala blocata poate conduce la crestere in greutate si la probleme cu somnul. Un studiu sugereaza ca aceasta calcificare ar putea duce la debutul precoce al pubertatii la fete.

Cum se detoxifica glanda pineala

Daca doresti sa detoxifici si sa decalcifici glanda pineala de fluor, exista unele lucruri simple pe care le poti face! In primul rand, renunta la apa care contine fluor si alege apa alcalina sau apa distilata in schimb. Un alt lucru pe care-l poti face ar fi sa alegi produse dentale fara fluor. Iodul poate fi un alt instrument util pentru a va detoxifia glanda pineala de fluorul in exces.

Sursa