Acasă Stirile zilei Monstrul din tren! Postarea care a facut inconjurul internetului! „E de-aia care...

Monstrul din tren! Postarea care a facut inconjurul internetului! „E de-aia care tranteste barbatilor un copil si apoi pleaca! Esti nef…!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

A devenit deja notoriu scandalul „monstrului din tren”, in care Geo Scripcariu, – fost jurnalist si lucrator in PR – a fost acuzat de catre Roxana Voloseniuc, cunoscuta pentru activitatea ca redactor-sef de la revista Elle Romania, de comportament indecent la adresa ei si a copilului sau.

Intr-un interviu acordat lui George Bonea, de la georgeisme.ro, Geo Scripcariu prezinta o alta versiune a povestii, in care lucrurile nu s-au petrecut exact asa cum a pretins doamna Voloseniuc. Mai precis, afirma Scripcariu, Voloseniuc si copilul nu se mutau din loc in loc, asa cum sustinea redactorul sef al revistei Elle, ci doar mama, copilul fiind tinut in chingi intr-un carucior, in timp ce femeia isi gasea loc.

Scripcariu sustine ca o cunostea pe Voloseniuc si a inceput discutia fiind ingrijorat de faptul ca i se parea copilul neglijat.

„Copilul era neglijat pentru ca era initial intr-un carucior, mama lui era pe un alt scaun decat cel pe care s-a aszat initial, si s-a mutat constant de pe locuri, in conditia in care acest tren era supraaglomerat. Nu era cu copilul. Copilul era in carut si… Copiii au o miscare ca de sarpe, vor sa iasa din carut. Asta il tinea in chingi. Copilul era prins in chingi, dar nu mai voia sa stea acolo. Iar mama, initial, statuse initial intr-un compartiment cu doi japonezi, nu a fost multumita si cu un aer de diva, de fite, nu era pe locul ei, nici nu cred ca avea bilet cu loc, daaaar migra de colo colo. Nu-i pasa. S-a mutat in alt loc.

Apoi a vazut ca in fata mea, de unde a facut si poza, e un loc gol. Era locul unei tipe care s-a dus undeva. intr-un final a luat si copilul langa ea, dar asa… in disperare. Nu cu grija adevarata. Eu m-am uitat cumva semnificativ. Adica te uiti si nu-ti vine sa zici ceva, dar am vazut ca-l tinea in brate si cumva copilul cersea atentie. Cersea grija. si chestia asta m-a topit.

Am zis: „nu va suparati, dar copilul ar vrea, de fapt, sa-i acordati grija… atentie”. Extrem de politicos si prevenitor. Vazand cum arata ea. Avea un aspect de diva cazuta din elicopter intr-un tren CFR plin. Era o contradictie intre „ea” cea de fite si „ea” mama, rol pe care nu-l exercita.Am incercat sa o rog, prin politete, sa-si indrepte atentia catre propriul copil”, a spus Scripcariu pentru sursa citata.

Fostul colaborator al Dilemei Vechi spune ca i-a vorbit foarte frumos doamnei Voloseniuc, dar aceasta a raspuns pe un ton diferit.

„Nu doar ca s-a suparat, dar si-a manifestat verbal supararea si m-a pus la punct intr-un mod foarte brutal. Mi-a zis: „ba, tu esti nevorbit? Ce pu…”. Ma rog, ceva de genul. Deci asta a fost raspunsul imediat. Eu am ezitat, mi-am dat ochii peste cap si am zis „nu va suparati, pareti putin nef”, am vrut sa zic nefericita. Atunci s-a ridicat si continuarea propozitiei inceputa de mine a facut-o dansa dupa asteptarile ei”, a continuat el.

Despre faptul ca personaje precum Lucian Mindruta sau Vlad Petreanu l-au acuzat, dupa ce au citit postarea Roxanei Volosaniuc, Scripcariu afirma ca „O interpretare modesta a mea e ca formatorii de opinie din Romania sunt nuli. Nuli si ca formatori de opinie si ca oameni de media. Sunt niste hiene. Ca jurnalisti n-au vreo valoare, ca oameni nici atat. Au functionat ca si turma”.

Reactia Roxanei Voloseniuc

„Am citit prima reactie a cuplului Scripcariu si sunt inmarmurita! Este o minciuna de la un capat la celalalt! Am retinut ca, nu doar ca „ne cunosteam” , dar am avut chiar si o relatie cu individul Scripcariu care nu s-a terminat bine!!!!! Acestea sunt lucrurile cu care s-a justificat probabil in fata sotiei iar ea insista in interviu cu „demascarea adevarului”. Imi pare sincer rau pentru ea! Este incredibil cum s-au gandit ei sa se spele pe maini de acest incident. Nu stiu daca este cazul, dar pentru cine nu ma cunoaste, precizez ca nu l-am vazut in viata mea pe acest individ si nici nu stiam de existenta lui inainte de incidentul din tren! Am sa va tin la curent cu toate demersurile legale pe care le voi face”, a scris redactorul sef al Elle pe Facebook.

De unde a pornit totul

Jurnalista Roxana Voloseniuc a sustinut pe Facebook faptul ca a fost victima unei agresiuni fara precedent, in timp ce calatorea la clasa I a unui tren Intercity.

Roxana impreuna cu fetita sa de doi ani s-au mutat de pe un scaun pe altul, motiv de scandal pentru un barbat din compartiment.

Fara a se gandi ca este o tanara mama, acesta a inceput o pledoarie de jigniri la adresa ei. Dupa ce Roxana a postat o fotografie cu acesta pe Facebook, internautii l-au recunoscut in persoana ziaristului Geo Scripcaru.

Acesta este un monstru pe care trebuie sa-l evitati! Mai ales daca sunteti femeie!

In aceasta dimineata in trenul Intercity Constanta-Bucuresti am fost victima unei agresiuni fara precedent. Calatoream la clasa I cu fetita mea de aproape doi ani, trenul arhi plin, se vandusera bilete in picioare si multi dintre acesti oameni ocupasera culoarele cu valize, genti… era cald iar noi ne tot mutam cu caruciorul ca sa nu deranjam si mai mult. La un moment dat m-am gandit sa ii diversific activitatile Anei si sa ne apucam de colorat. In spatele meu era un scaun liber care avea in fata o masuta, asa ca m-am gandit sa schimb locul.

“Va mutati asaaaa…peste tot???”, il aud pe individul din fata mea. „Am nevoie de o masuta ca sa putem colora”, ii raspund. “Adica sa canti un cantecel, sa-i spui o poezie, nu poti????”

“Imi cer scuze, dar nu am nevoie de sfaturi in momentul acesta”, ii raspund eu, realmente socata deja de lipsa de politete, de felul de adresare… dar raul cel mai rau urma sa vina…

“Aaaaaa…. deci esti de-aia care crede ca face un copil si e al ei???!!!!!! Nuuuu… e al societatii, nu al tau!!! Dar ce cauti singura, fara barbat, in tren???? Nu ai sot??? ?? Ii spun ca e nepoliticos iar el raspunde… „si tu esti nefututa” Se intoarce catre sotia lui si ii spune : “e de-aia care tranteste barbatilor un copil si apoi pleaca!”. O intreb daca e mandra de sotul ei si imi raspunde ca da, ca ea pretuieste educatia…!!! (O prietena care calatorea cu noi in tren imi spune ca ii vazuse interactionand la casa de bilete, unde acest individ urla la sarmana sotie cat il tineau plamanii… deci trag concluzia ca este clar victima unei violente domestice cumplite). Monologul a durat infinit, atat cat calatoria, si capata diverse forme, de la jigniri repetate despre “felul in care arat” pana la sfaturi despre ce trebuie sa manance copilul, cand… despre cum e lumea in Romania, despre femeile care indraznesc sa circule fara barbati…

M-am implicat in multe actiuni si am initiat chiar campanii anti violenta, anti violenta domestica, discriminare etc… pentru ca am auzit, am citit studii despre aceste fenomene, dar nu pentru ca le-am trait vreodata pe pielea mea. Azi am avut aceasta nesansa. Deci, da, exista printre noi astfel de monstri!