Acasă Utile Gestul simplu prin care reduci stresul si anxietatea! E la indemana fiecaruia!

Gestul simplu prin care reduci stresul si anxietatea! E la indemana fiecaruia!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

“Exista numeroase studii care demonstreaza ca simplul act de bunatate si amabilitate poate avea un efect atat asupra celui care il ofera, cat si asupra celui care il primeste.” Afirma Liz Bonis, medic in cadrul Clinicii Cincinati.

Care sunt aceste beneficii? Pai, prin simpla imbratisare creste nivelul de oxitocina iar proprietatile acesteia sunt reducerea stresului si reducerea anxietatii. Se pare ca oxitocina intareste chiar si fibra oaselor.

Vreti o viata intima de calitate? Se pare ca imbratisarile sunt responsabile si cu acest aspect, ba mai mult se pare ca sunt mai bune si decat viagra. Marele O, care este oxitocinul in acest caz, va imbunatateste viata intima, deci imbratisari, imbratisari, imbratisari. De asemenea, ajuta la productia de cortisol si poti dormi mult mai linistit. Oxitocinul ne protejeaza si de bolile cardiace, conform cercetatorii din cadrul Universitatii din Carolina de Nord. Se pare ca persoanele care nu isi imbratiseaza partenerii de viata prezinta cu 10 batai mai mult de inima, decat cei care o fac.

Un alt studiu, realizat de catre Universitatea Mellon, din Pitsburg, a demonstrat faptul ca imbratisarea scade rata predispozitiei de a dezvolta anumite afectiuni sau combate stresul. Au fost evaluati 404 subiecti, carora li s-a cerut sa se imbratiseze zilnic, timp de 12 zile. La finalul cercetarii au fost expusi unor virusi comuni de gripa. Rezultatul? Riscul de imbolnavire era mult mai scazut.

Spre deosebire de medicamente, imbratisarile nu costa nimic si nu prezinta reactii adverse….urmarile pot fi doar pozitive.

Pe scurt, imbratisarile te fac sa te simti increzator, fericit, sanatos si sa zambesti! Din pacate nu iti pot da o imbratisare, insa imbratisaza tu pe cineva chiar acum! Indiferent cine ar fi, doar fa-o!

Sursa: Secretele