Acasă Stirile zilei Misterul bubuiturii care a zguduit 2 orase din Romania se adanceste! Explicatiile...

Misterul bubuiturii care a zguduit 2 orase din Romania se adanceste! Explicatiile sunt uluitoare!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Misterul bubuiturii care a zguduit marti orasele Braila si Galati, dar s-a auzit si pana peste Dunare, la Tulcea, sau chiar peste Prut, nu si-a gasit rezolvare, ba dimpotriva. Au aparut niste explicatii, dar ele au fost cel putin partial demontate de specialisti. Autoritatile nu au deocamdata nicio explicatie.

Nimeni nu a reusit pana acum sa dezlege misterul bubuiturii care a zguduit zona de sud-est a Romaniei, speriind locuitorii din Galati, Braila sau chiar Macin, peste Dunare si Cahul, peste Prut.

Oficialii nu au explicatii, iar teoriile vehculate pana acum par sa fie demontate una cate una.

Potrivit astronomului de la Observatorul Astronomic din Galati, Ovidiu Tercu, zgomotul ar fi putut fi cauzat de un asteroid care sa se fi dezintegrat in atmosfera, dar nu exista date ca un astfel de fenomen sa fi avut loc, scrie Infobraila.ro.

Pana la urma cetatenii se pare ca se vor multumi cu teoria cum ca un avion supersonic a coborat sub plafonul de 10 mii de metri. Asta ar presupune o eroare de pilotaj, pentru ca spargerea zidului sonic sub aceasta altitudine este total interzisa. Comandorul Feodor Ichim sustine ca nu crede ca vreun pilot ar putea sa faca asa ceva, mai ales ca urmarile ar fi mult mai grave, dar nimeni nu exclude un accident, asa cum nu este exclusa nici varianta cu meteoritul.

Totusi, cei de la Ministerul Apararii Nationale care sunt in masureasa confirma sau sa infirme aceasta teorie nu au oferit niciun raspuns oficial. In concluzie, raspunsul oficial se lasa in continuare asteptat, asa ca raman doar ipoteze.

Oficialii MAPN spun ca nu au nicio legatura cu bubuitura. „În niciunul dintre poligoanele aflate în perimetrul celor trei judeţe nu se desfaşurau, la acea ora, aplicaţii militare. De asemenea, niciun avion supersonic nu a efectuat vreun exerciţiu de zbor şi este puţin probabil ca, în eventualitatea în care un astfel de exerciţiu ar fi avut loc, zgomotul produs de o eventuala rupere a pragului sonic sa fie resimţit pe o suprafaţa atat de mare”, ne-a declarat telefonic miercuri, 17 mai, col. Catalin Antohi, din cadrul Biroului de Presa al Ministerului Apararii Naţionale, potrivit Viata-libera.ro.

O alta varianta posibila şi vehiculata a fost cea a unui cutremur de suprafaţa, dar ipoteza nu este susţinuta de Institutul de Fizica a Pamantului, ale carui aparate înregistrasera ultimul seism luni, 15 mai, în zona Prahova. Cutremurul a avut o magnitudine de 2,2 grade pe scara Richter.