Acasă World Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat atentatul din Londra!

Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat atentatul din Londra!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Gruparea jihadista Stat Islamic a revendicat joi atentatul din Londra, soldat cu patru morti, prin intermediul agentiei sale de propaganda Amaq, scrie Reuters.

„Autorul atacului de ieri din fata Parlamentului britanic din Londra era un soldat al Statului Islamic si a efectuat aceasta operatiune ca raspuns la apelurile de vizare a cetatenilor coalitiei”, afirma Amaq, intr-o declaratie.

Statul Islamic, care a cucerit vaste teritorii din Irak si Siria, a pierdut in acest an o parte importanta a zonelor pe care le controla, in urma atacurilor fortelor locale sustinute de o coalitie condusa de Statele Unite.

Mark Rowley, ofiter pentru combaterea terorismului in cadrul Scotland Yard, a revizuit joi numarul celor decedati in urma atacului care a avut loc miercuri la Londra: atacatorul, politistul Keith Palmer, care a fost injunghiat, o femeie in jur de 40 de ani si un barbat de aproximativ 50 de ani.

Bilantul victimelor anuntat anterior era de cinci morti, inclusiv atacatorul, si 40 de raniti.

El a mai spus ca 29 de persoane sunt spitalizate, dintre care 7 se afla in stare critica.

Autorul atacului, inspirat probabil din terorismul international, a fost impuscat mortal de fortele de ordine dupa ce a lovit cu masina un grup de trecatori, pe Podul Westminster din Londra, si a injunghiat mortal, la intrarea in curtea Parlamentului, un agent de politie, identificat drept Keith Palmer, in varsta de 48 de ani.