Acasă Politic La presiunea lui Voiculescu, Tariceanu vrea sa-i faca vant si lui Daniel...

La presiunea lui Voiculescu, Tariceanu vrea sa-i faca vant si lui Daniel Constantin! „Este omul sistemului”!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu nu se mai intelege nici cu Daniel Constantin iar acesta a gasit momentul perfect sa-l razbune pe Dan Voiculescu si vrea sa scape de fostul lider PC. Tariceanu invoca „principii” liberale. Reamintim ca Partidul Liberalilor Reformatori a fuzionat cu Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu, rezultand ALDE. Dupa ce a pierdut conducerea PC in favoarea lui Constantin, Dan Voiculescu a facut orice pentru a-l disecredita pe Daniel Constantin si a recupera partidul pierdut. Unealta perfecta a lui Voiculescu este Tariceanu.

Daniel Constantin a parasit, impreuna cu un grup de sustinatori, sedinta de duminica a Delegatiei Permanente a ALDE in care a fost convocat Congresul afirmand ca reuniunea este nestatutara, deoarece unii membri de drept ai Delegatiei nu au fost convocati, iar alte persoane nu aveau dreptul sa participe. In consecinta, sedinta si deciziile adoptate in cadrul ei vor fi atacate in contencios administrativ. Dupa asta Tariceanu a precizat ca exista o „diferenta majora de perceptie” asupra realitatii politice intre ALDE ca partid liberal si Daniel Constantin.

”Dansul a fost sustinut si numit vicepremier si ministru al Mediului de catre Delegatia Permanenta a ALDE. Cum sa ataci acest for staturar, care te-a numit? Cred ca aici avem o mare diferenta. Daca el vrea sa se pozitioneze ca om al sistemului, atunci, imi pare rau, cu liberalismul intram intr-o ciocnire frontala”, a afirmat Calin Popescu-Tariceanu, citat de Agerpres.

El a adaugat ca actiunea in instanta prin care Daniel Constantin contesta validitatea Delegatiei Permanente de duminica demonstreaza ca acesta din urma urmareste sa blocheze deciziile in partid.

 

Copresedintele ALDE Daniel Constantin a afirmat, duminica, la Realitatea TV, ca a discutat cu premierul Sorin Grindeanu pe tema tensiunilor din partid si i-a dat asigurari ca, indiferent de deznodamantul lor, toti membrii ALDE sustin actualul guvern. El a argumentat ca sustinerea cabinetului Grindeanu a fost impusa de catre electorat prin votul din 11 decembrie. ”Nu vrem sa inselam increderea pe care oamenii au avut-o in noi si vom sustine in continuare aceasta coalitie”, a explicat copresedintele ALDE.

Intrebat daca exista posibilitatea ca partidul sa-i retraga sprijinul politic pentru functiile de vicepremier si ministru al Mediului, Daniel Constantin a raspuns: ”Nu stau in anumite functii. Mai importanti sunt oamenii. Nu stiu cum s-ar face o retragere a sprijinului. Cand am votat membrii Guvernului, nu am avut un vot in cadrul partidului, din pacate, asa cum ar fi trebuit sa fie. Lucrurile astea sunt un pic mai complicate, o sa vedem.”