Acasă Stirile zilei Cutremur in DNA! Un procuror celebru si-a dat demisia dupa inregistrarile scurse...

Cutremur in DNA! Un procuror celebru si-a dat demisia dupa inregistrarile scurse in presa!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

DNA a anuntat intr-un comunicat ca procurorul Mircea Negulescu, care a aparut in inregistrari compromitatoare la Romania TV a facut cerere de incetare a activitatii la DNA. Cererea procurorului Mircea Negulescu a fost transmisa Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Procurorul Mircea Negulescu a cerut incetarea activitatii la Directia Nationale Anticoruptie, in urma difuzarii unei inregistrari audio a unei discutii telefonice cu sotia unui inculpat dintr-un dosar care a fost in ancheta sa cand era procuror la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti.

Negulescu a facut ancheta din dosarul in care sunt cercetati Victor Ponta si Sebastian Ghita, privind vizita lui Tony Blair in Romania si este martor in dosarul in care Sebastian Ghita este judecat pentru fapte de coruptie, alaturi de fosti sefi de Parchet si Politie din Prahova.

„Avand in vedere aparitia in spatiul public a unei inregistrari audio continand un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti si unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a inregistrat cererea formulata de magistratul respectiv de incetare a activitatii in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie. Aceasta cerere a fost transmisa Sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, spre competenta solutionare”, precizeaza DNA intr-un comunicat.

Inspectia Judiciara s-a autosesizat de asemenea dupa inregistrarea in care procurorul Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti sta de vorba cu o femeie careia ii da informatii din dosare penale, informeaza Romania TV. Femeia din inregistrare este sotia unui afacerist local, Vlad Constantin, arestat intr-un dosar de coruptie.

Romania TV a prezentat miercuri seara mai multe inregistrari cu procurorul DNA, Mircea Negulescu, in care vorbeste cu sotia unui personaj pe care l-a retinut. Negulescu foloseste un limbaj suburban la adresa sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, si la adresa procurorului general al Romaniei, Augustin Lazar, pe care i-a numit „zdrente ordinare”.

Este al doilea caz cand o inregistrare data publicitatii produce efecte imediat. Postul lui Sebastian Ghita a produs decapitarea sefului operativ al SRI prin dezvaluirea unor casete considerate compromitatoare.