Acasă World Echipa de campanie a lui Trump, interceptata cand vorbea cu serviciile rusesti!...

Echipa de campanie a lui Trump, interceptata cand vorbea cu serviciile rusesti! Ce au descoperit americanii!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Echipa de campanie a lui Donald Trump a avut contacte repetate cu inalti responsabili ai serviciilor de informatii ruse inainte de alegerea sa la Casa Alba, potrivit editiei de marti a cotidianului american New York Times (NYT), citat de France Presse si Reuters.

Citand „patru inalti responsabili americani”, aflati inca in post sau nu, dupa caz, editia electronica a NYT afirma ca discutii telefonice inregistrate si registre de conversatii telefonice arata contacte repetate cu serviciile de informati rusesti.

„Anchetatori si servicii de informatii americane au interceptat aceste comunicatii aproape in acelasi timp in care descopereau probe ale tentativelor rusesti de a perturba alegerile prezidentiale americane prin piratarea serverelor Comitetului national al Partidului Democrat”, precizeaza New York Times.

Natura acestor presupuse apeluri nu a fost dezvaluita.

Singurul membru al echipei de campanie a viitorului presedinte Trump mentionat de NYT este Paul Manafort, fost presedinte al campaniei miliardarului republican si ex-consultant politic in Rusia si in Ucraina.

„Este absurd”, a reactionat acesta, potrivit cotidianului newyorkez:”Eu nu am vorbit niciodata in cunostinta de cauza cu membri ai serviciilor de informatii rusesti si nu am fost implicat niciodata in ceva cu guvernul rus sau cu administratia lui Putin, ori in vreun dosar care sa fie in prezent obiect al unei anchete”.

„Nu este ca si cum acesti oameni ar purta insigne care afirma:’Eu sunt un agent al serviciilor secrete ruse'”, a ironizat el ziarul.

Potrivit NYT, serviciile de informatii americane ancheteaza cu scopul de a stabili „daca echipa de campanie a lui Trump era in intelegere cu rusii in cadrul acestui pirataj sau al altor tentative de a influenta cursul alegerilor”.

inalti responsabili intervievati de NYT nu au constatat pana acum elemente care sa sugereze o astfel de cooperare. Cu toate acestea, interceptarile au alarmat serviciile de informatii si organele juridice din cauza numarului ridicat de contacte care surveneau in timp ce Trump vorbea cu entuziasm despre presedintele Vladimir Putin. Continutul acestora diferea de cel al convorbirilor lui Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate nationala a lui Trump, interceptate anul trecut, cu ambasadorul rus in SUA, Serghei Kisliak, afirma NYT.

in cadrul acestora, cei doi au discutat despre sanctiunile pe care administratia Obama le-a impus Rusiei in decembrie. Flynn A indus in eroare Casa Alba cu privire la aceste apeluri si a fost invitat luni seara sa demisioneze.

Casa Alba nu a reactionat pentru moment la invitatia Reuters de a comenta acest articol.

Sursa: Agerpres

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos