Acasă Stirile zilei Imaginile care fac inconjurul lumii! Oare politicienii se vor lumina?

Imaginile care fac inconjurul lumii! Oare politicienii se vor lumina?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Protestatarii au ramas in numar foarte mare in Piata Victoriei. Peste 120.000 de oameni au fost in punctul de varf in fata Guvernului si au aprins lumina telefoanelor. Oamenii au tinut si un moment de reculegere in memoria victimelor de la Revolutia din 1989 si de la incendiul din Colectiv.

Pe o cladire din apropierea Guvernului au fost proiectate imagini video cu protestele din tara si de la Paris. Pe aceeasi cladire, la ore fixe, era proiectat textul Imnului National, pentru ca cei prezenti sa-l intoneze, dar si mesaje, precum „Data viitoare, haideti la votare!”, „Demisia!”, „Dragnea, nu uita, Romania nu e a ta!”.

Mesajele de pe pancartele purtate de protestatari sunt variate, in general la adresa Guvernului si a PSD, multi au scris „#rezistam”. Un batran avea scris pe o foaie „Am iesit in ’89 in strada, m-ati facut sa ies si azi”. Cateva femei mai in varsta au ales sa faca atmosfera batand in niste cutii de tabla, pe care lipisera mesajul „Demisia!”.

La anumite intervale, cei din piata au aprins ecranele telefoanelor mobile, brichete si lanterne. La un moment dat, cativa s-au prins in hora.

Oamenii fac un zgomot infernal, folosind tobe, vuvuzele, fluiere. Ei flutura drapelul Romaniei si al UE, agita pancarte cu mesaje antiguvernamentale si anti-PSD.

Alte mesaje luminoase au fost proiectate pe sediul Guvernului si pe cladirile din jur. AGERPRES