Acasă Utile Cele mai puternice alimente care fac scut impotriva celor mai grave boli!...

Cele mai puternice alimente care fac scut impotriva celor mai grave boli! Trebuie sa le incluzi in meniu!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Alimente precum ceapa rosie, varza sau iarba de grau aduc un beneficiu major sanatatii atunci cand sunt consumate cu regularitate. Cercetarile arata ca multe alimente contin anumite substante care au fost indelung studiate si s-a constatat ca feresc corpul de boli grave.

Lista celor 10 alimente puternice care te feresc de boli grave

Include aceste alimente puternice in meniul tau cat mai des posibil pentru a furniza nutrientii necesari corpului si a-l feri de aparitia cancerului sau a altor boli grave:

1. Patrunjelul te apara de cancerul ovarian

Cercetatorii au descoperit ca patrunjelul verde contine o substanta anticancerigena, numita apigenina, care infometeaza celuele canceroase care se dezvolta la nivelul ovarelor. Nu uita sa adaugi patrunjelul verde zilnic in alimentatia ta, atat in salate de cruditati cat si presarat peste mancarurile gatite.

2. Iarba de grau curata sangele de toxine

Este una dintre cele mai bune surse de clorofila cu numeroase beneficii pentru sanatatea organismului.

Clorofila este pigmentul care confera culoarea verde plantelor si are un puternic efect detoxifiant. De asemenea, aduce un plus de antioxidanti care apara corpul de boli. Consuma iarba de grau sub forma de suc, tablete sau pudra!

3. Lamaile verzi te apara de cancerul pulmonar

Lamaile verzi cunoscute si sub denumirea de „lime” contin hesperadina, un compus care impiedica dezvoltarea celulelor canceroase la plamani. Sucul de lime merge de minune la salate sau poti sa il adaugi in apa, avand un efect alcalin si antiinflamator.

4. Ceapa te apara de orice tip de cancer

Numeroase studii au scos la iveala faptul ca ceapa este printre cele mai puternice alimente care ne protejeaza de cancer. In special ceapa rosie este recunoscuta pentru faptul ca reduce cu 60% riscul de orice tip de cancer.

5. Semintele de in mentin un nivel optim al glicemiei

Sunt bogate in proteine si fibre, favorizand eliminarea eficienta a toxinelor din corp. De asemenea, semintele de in se numara printre acele alimente puternice care te feresc de boli grave, deoarece contin acizi grasi omega-3 care sunt recunoscuti pentru faptul ca previn inflamatiile in corp si ajuta la mentinerea unui nivel normal al glicemiei.

6. Rodiile feresc corpul de cancer

Contin substante puternice care au efect anticancerigen. In urma cercetarilor efectuate in laborator s-a constatat ca aceste substante care se gasesc in rodie au capacitatea de a bloca aromataza, o enzima implicata in productia de estrogen.

7. Ceaiul verde scade colesterolul, este anticancerigen si protejeaza inima

De pe lista ta zilnica nu trebuie sa lipseasca nici ceaiul verde care se numara printre acele alimente puternice cu rol protector impotriva bolilor grave. Continutul ridicat de antioxidanti, ce incetinesc procesul de imbatranire si au si un efect important in prevenirea cancerului, nu este singurul atu al ceaiului verde.

Aceasta bautura regleaza tensiunea arteriala, scade nivelul glicemiei si al colesterolului „rau” si intareste sistemul imunitar, arata eva.

8. Varza rosie te fereste de cancerul la san

Varza rosie si alba, broccoli, guliile si conopida fac parte din familia cruciferelor care sunt recunoscute pentru proprietatile lor anticancerigene. In special varza rosie are o anumita substanta care a fost indelung studiata si s-a constatat ca reduce riscul de a face cancer la san.

9. Semintele de dovleac scad tensiunea arteriala

Au o cantitate mare de vitamina A care imbunatateste aspectul parului si al pielii. De asemenea, semintele de dovleac contin mult magneziu care scade tensiunea arteriala si reduce riscul de infarct.

10. Sfecla rosie impiedica raspandirea celulelor canceroase

S-a demonstrat ca sfecla rosie impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase, de aceea ea trebuie sa fie pe lista acelor alimente puternice care te feresc de boli. De asemenea, sfecla este recomandata persoanelor care urmeaza un tratament impotriva cancerului mamar, deoarece are capacitatea de a reduce din intensitatea efectelor adverse asociate tratamentului.