Acasă Stirile zilei Solstitiu de vara 2016: Cea mai lunga zi din an coincide cu...

Solstitiu de vara 2016: Cea mai lunga zi din an coincide cu Luna plina! Vezi vraja care iti transforma bijuteria preferata in talismanul norocos

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Solstitiul de vara din 2016, ce va avea loc pe 21 iunie, va coincide pentru prima data in ultimii 50 de ani cu fenomenul de Luna plina.

Pe masura ce Soarele va trece dincolo de linia orizontului in aceasta seara, privirile pasionatilor de astronomie se vor indrepta spre cer, pentru a admira un fenomen astronomic foarte rar.

Pentru prima data dupa 1967, cea mai lunga zi a anului – cunoscuta sub numele de solstitiu de vara – va coincide cu Luna plina, care, din acest motiv, a fost denumita „Luna-Capsuna”.

In pofida acestei denumiri, Luna nu va fi colorata in rosu sau in roz in noaptea de 20 spre 21 iunie. Numele de „Luna-Capsuna” a fost dat de triburile din America de Nord pentru a defini Luna plina din iunie, care semnala, potrivit credintelor lor, inceputul sezonului de culegere a capsunelor.

In acest an, Luna plina din iunie va marca o coincideta rara, deoarece fenomenul se va produce in acelasi timp cu solstitiul de vara.

Solstitiul reprezinta cele doua momente ale anului cand Soarele se afla la cea mai mare sau la cea mai mică inaltime fata de ecuator. Pamantul executa atat o miscare anuala de revolutie in jurul Soarelui, cat si o miscare diurna de rotatie in jurul axei polilor terestri. Axa polilor Pamantului nu este constant perpendiculara pe planul orbitei Pamantului. Datorita acestui fenomen, cele 2 emisfere terestre sunt iluminate de Soare inegal in decurs de un an, fapt ce genereaza la latitudinile medii inegalitatea zilelor si a noptilor, precum si succesiunea anotimpurilor.

Dupa momentul solstitiului de vara, durata zilei incepe sa scada, iar a noptii sa creasca, timp de 6 luni, pana la 21 decembrie, momentul solstitiului de iarna. In emisfera sudica a Pamantului, fenomenul se deruleaza in sens invers.

Solstitiul de vara este favorabil unor magii puternice, care isi pot pune amprenta pozitiva asupra unor schimbari in dragoste, prosperitate sau sanatate. Energia solstitiului de vara este considerata a fi o energie a pasiunii, vitalitatii, creativitatii si belsugului.

Solstitiul de vara era si un prilej de gasire si folosire a apei magice. imbaierea in lacuri sau rauri avea un efect curativ, dar constituia si un ritual de renastere. in unele regiuni, spalatul cu roua adunata in ajunul solstitiului reprezenta o practica magica de frumusete, iar in altele, imbaierea in apa cu ierburi din noaptea solstitiului reprezenta o cura de refacere a sanatatii si vigorii.

La romani, solstitiul de vara este apropiat si legat de sarbatoarea Sanzienelor, marcata pe data de 24 iunie. Sanzienele sunt fapturi magice, aeriene si silvice, care au darul de a aduce vindecare oamenilor, parfum si insusiri de leac florilor, belsug in campii si fertilitate animalelor. Coronitele de Sanziene lasate noaptea afara puteau asigura fetele ca vor face nunta in vara, daca erau gasite dimineata acoperite de roua.

Vraja care iti transforma bijuteria in talismanul norocos

Un ritual specific solstitiului de vara consta in transformarea unei bijuterii de aur intr-un talisman norocos. Se foloseste orice fel de obiect din aur , indiferent daca este un inel , o moneda sau pandativ.

Cu o zi inainte de solstitiu , bijuteria este amplasata intr-un vas rezistent la foc , plin cu ierburi uscate (cimbru, rozmarin , salvie , lavanda , musetel , sunatoare).Aceste ierburi , ce pot fi alese in functie de inspiratie , reprezinta elementul pamant.

In zorii zilei solstitiului de vara , se scoate obiectul de aur dintre ierburi , dupa care este cufundat rapid intr-un vas cu apa curata si este trecut cu iuteala prin flacara unei lumanari galbene sau aurii. In acest fel , bijuteria este purificata cu elementul focului. Cu flacara de la lumanare , se da foc ierburilor uscate din vas , lasandu-le sa arda si sa isi imprastie aromele .

De la mijlocul zilei si pana la apus , se lasa obiectul de aur intr-un loc sigur de afara , astfel incat sa fie sub lumina soarelui. Seara din ziua solstitiului este timpul potrivit pentru a infuza norocul si energiile pozitive in bijuteria de aur. Ea se tine strans intr-o mana , iar practicantul magiei isi inchide ochii si se concentreaza asupra dorintei cele mai arzatoare, apoi isi pronunta dorinta cu glas tare, de 3 ori.

La final, se recita urmatoarele cuvinte : „Fii vrajit si legat , cu noroc, dragoste si lumina ; belsugul sa se reverse si energiile sa straluce.Asa sa fie”. Pentru a-si manifesta eficienta , obiectul de aur trebuie sa fie mereu purtat sau tinut aproape de catre posesor.