Acasă World Tragedie in lumea cinematografica: Un cunoscut actor a murit!

Tragedie in lumea cinematografica: Un cunoscut actor a murit!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele sindicatului actorilor de la Hollywood ‘SAG-AFTRA’, actorul Ken Howard, care este cunoscut publicului din Romania din mai multe seriale cum ar fi „Bonanza”, „Dynasty” sau „Melrose Place”, a murit miercuri, la varsta de 71 de ani, potrivit unui comunicat al organizatiei, citat de agentia France Presse (AFP) si preluat de Agerpres.

El a orchestrat in 2012 fuziunea dintre sindicatul Screen Actors Guild (SAG), pe care l-a condus din anul 2009 si American Federation of Television and Radio Artists (AFTRA).

Noua organizatie rezultata din aceasta fuziune apara drepturile a 160.000 de lucratori din cinematografie, televiziune si radio.

„Ken a fost un lider care ne-a inspirat iar moartea lui este o mare pierdere pentru Screen Actors Guild „, a spus actrita Gabrielle Carteris, una dintre vedetele serialului „Beverly Hills” (1990-2000), membra a SAG.

ken_opt

La randul sau, Ken Howards jucase intr-un serial despre viata adultilor tineri atrasi de frumoasele cartiere din Los Angeles din anii 1990, intitulat „Melrose Place”.

Pe parcursul anilor 1980, el l-a intruchipat pe avocatul Garrett Boydston din serialul „Dynasty” si a aparut in serialul politist „Murder She Wrote” (1985-1994), alaturi de Angela Lansbury.

Mai recent, el a fost, de asemenea, prezent in sitcomul „Rock ’30 „, cu Tina Fey si Alec Baldwin.

Castigator in 1970 al Premiului Tony pentru interpretarea sa de pe Broadway din „Child’s Play”, el a primit, de asemenea, un premiu Emmy pentru rolul din mini-seria „Grey Gardens”.

In ultimii ani, Ken Howard a aparut in filme de succes international, cum ar fi „Michael Clayton” (2007), „Rambo” (2008) sau „The Judge” (2014). El a detinut ultimul sau rol in „Joy”, pentru care actrita principala Jennifer Lawrence a primit un Glob de Aur in ianuarie 2016, mai noteaza agentia France Presse (AFP).