Acasă Timp liber Spiritualitate Adevarul intre religie si spiritualitate! Sapte diferente care definesc spiritualitatea

Adevarul intre religie si spiritualitate! Sapte diferente care definesc spiritualitatea

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multi oameni confunda conceptul de spiritualitate cu religia sau il considera un fenomen misterios, obscur, supranatural. Unii considera chiar ca spiritualitatea ar fi un fenomen de secta, dar totul se datoreaza ignorantei, lipsei de interes, reticentei si temerilor de a nu fi manipulati.

Reprezinta un mare pas inainte sa studiem mai indeaproape ce inseamna cu adevarat spiritualitatea, care nu este de fapt nimic ascuns, misterios si ocult, ci un mod eliberator de a-ti trai viata, unul care iti insufla liniste, pace, armonie si echilibru.

Aceste 7 diferente intre religie si spiritualitate te vor ajuta sa intelegi mai bine in ce consta de fapt spiritualitatea.

Religia te ingenunchiaza – Spiritualitatea te elibereaza

Religia iti impune o anumita ideologie si te constrange sa urmezi un set de reguli stricte de teama de a nu fi pedepsit. Spiritualitatea te incurajeaza sa iti urmezi inima, intuitia si propriul tau sistem de valori sub semnul compasiunii, al intelegerii si al acceptarii. Iti ofera libertatea de a fi tu insuti si nu te obliga sa te aliniezi unui sistem de valori cu care nu rezonezi in totalitate. Ramane la latitudinea ta sa alegi cum sa iti urmezi calea in spiritul armoniei si al intelegerii.

Religia intretine frica – Spiritualitatea promoveaza curajul

Religia iti inoculeaza frica, ii da intruchipari palpabile, o directioneaza si o canalizeaza dupa cum „sta scris” si iti dicteaza consecintele nerespectarii directiilor impuse. Spiritualitatea te face constient de consecintele alegerilor tale, dar nu promoveaza si nu intretine aceasta frica. Din contra, iti insufla curajul de a infrunta toate aceste temeri, de a depasi cu incredere toate obstacolele ivite in ciuda eventualelor consecinte nefaste. Spiritualitatea intretine iubirea si nu frica, te ajuta sa canalizezi frica in trairi pozitive si constructive.

Religia iti dicteaza adevarul – Spiritualitatea te lasa sa il descoperi singur

Religia iti dicteaza ce sa crezi si normele de urmat. Spiritualitatea te lasa sa descoperi toate aceste lucruri de unul singur si sa le dai propria ta interpretare. Te incurajeaza sa intri in comuniune cu Sinele tau Superior, sa patrunzi adevarul cu ochii mintii si cu inima, apoi sa ajungi sa intelegi acest adevar absolut care este acelasi pentru toti oamenii, indiferent de religie.

Religia destrama – Spiritualitatea uneste

Fiecare religie a lumii sustine ca versiunea sa a povestii este cea corecta, ca doar calea ei este cea dreapta. Spiritualitatea nu dezbina, ci accepta si desprinde adevarul din toate aceste religii pentru a le uni. Adevarul este unul singur, in ciuda diferentelor, iar spiritualitatea accepta toate aceste diferente. Spiritualitatea se concentreaza pe uniune si comuniune, pe unicitatea mesajului divin dincolo de diferentele de perceptie.

Religia te subjuga – Spiritualitatea te face independent

Religia pune accent pe frecventarea lacaselor de cult si pe respectarea cu strictete a evenimentelor, obiceiurilor si sarbatorilor religioase. Pentru a fi vrednic de fericire trebuie sa devii habotnic. Spiritualitatea, in schimb, te invata ca nu ai nevoie de repere exterioare pentru a accesa aceasta fericire, ca fericirea ta nu este conditionata de nimic din afara. Aceasta fericire este launtrica si noi suntem singurii responsabili cu intretinerea acestei fericiri si cu aducerea ei la suprafata. Divinitatea nu este conditionata de spatiu, ea se afla in fiecare dintre noi, si cu totii suntem demni de ea in orice imprejurari, o putem accesa oricand.

Religia aplica pedepse – Spiritualitatea aplica legea karmei

Religia spune ca nerespectarea anumitor reguli impuse atrage cu sine pedepse. Spiritualitatea ne invata ca fiecare actiune are un efect, iar potentialele pedepse pot decurge direct din reactiile pe care le provoaca actiunile noastre. Efectul de recul, reactiunea, se bazeaza exclusiv pe fortele guvernatoare ale universului, independente de orice construct lumesc, asa cum este religia de exemplu.

Religia iti impune calea – Spiritualitatea te lasa sa iti alegi propriul drum

Temelia unei religii este povestea pe care aceasta o propaga despre un Dumnezeu sau mai multi zei guvernatori, despre calatoria lor spre iluminare si adevarurile descoperite de acestia, calatorie care trebuie urmata cu strictete de toti membrii religiei respective. Spiritualitatea te lasa sa pornesti in propria ta calatorie catre iluminare si sa descoperi adevarul in propriul tau mod, urmandu-ti inima.

Destinatia este intotdeauna aceeasi indiferent de calea aleasa, pentru ca adevarul este unul singur!

Fiecare religie a pornit de la ideea de spiritualitate, de la calatoria spre Dumnezeire. Nu detaliile sunt importante, ci mesajul care dezvaluie adevarul, codul divin al inimii umane ce rezoneaza in mod armonios in fiecare dintre noi. Acesta este motivul pentru fiecare religie contine un sambure de adevar.

Sursa: Secretele, autor Maya