Acasă Utile Cinci sfaturi esentiale ca sa slabesti vara aceasta

Cinci sfaturi esentiale ca sa slabesti vara aceasta

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Vara este anotimpul ideal ca sa scapi de cele cateva kilograme in plus care te deranjeaza si sa adopti un stil de viata sanatos pe care sa-l respecti de acum inainte. Si mai ai doar cateva saptamani la dispozitie. Acum ai mai mult timp liber, poti face mai multa miscare si te poti bucura in voie de abundenta de legume si fructe. Iata un plan simplu in cativa pasi care te va ajuta sa incapi in hainele favorite, scrie oanacuzino.

  1. Nu rata nicio masa de peste zi! Chiar daca existe zile cand nu poti manca din cauza caldurii, incearca sa respecti cele trei mese si sa profiti de gratarele pe care le poti face in aer liber. Pestele si legumele la gratar sunt ideale, alaturi de lactatele slabe la micul dejun sau la cina. Respectand mesele zilei, eviti senzatia acuta de foame care se instaleaza seara si implicit consumul de cantitati exgerate de alimente.
  2. Adauga in fiecare zi in meniul zilei ceva sanatos. Acum e momentul sa renunti la mezeluri si alimente procesate si sa le inlocuiesti cu gustari usoare din legume proaspete cu sosuri de iaurt, salate cu seminte sau fructe de padure proaspete. Astfel, vei reduce si cantitatea de sare consumata si vei scapa de retentia de lichide.
  3. Hidrateaza-te corect! Acum chiar este perioada perfecta sa bei apa multa si incerci sa-ti pastrezi acest obicei si dupa vara caniculara. Bea inghitituri mici, la 15 minute, dar incearca sa te rezumi la apa. Evita sucurile cu zahar pentru ca nu aduc nutrienti, ci doar calorii goale.
  4. Mergi zilnic la piata. Este imposibil sa nu te “contaminezi” cu microbul vietii sanatoase cand vezi abundenta de legume si fructe de sezon. O zi pe saptamana fii vegetarian si consuma fructe la micul dejun, la pranz portii generoase de legume la gratar, iar seara incearca salate de rosii cu castraveti, ardei, ceapa, seminte de tot felul si ulei de masline. Se va vedea garantat pe cantar dragostea pentru vegetale proaspete.
  5. Alunga sedentarismul odata pentru totdeauna. Acum e momentul sa inoti zilnic, sa urci pe munte, sa alergi dimineata devreme in parc. Viata e mult prea scurta ca s-o petrecem numai in birouri cenusii.