Acasă Sanatate Copacul din gradina care te scapa de boli

Copacul din gradina care te scapa de boli

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Floarea de salcam este un remediu multilateral la indemana oricui; poate trata si alina dureri din cele mai diverse si mai puternice. Substantele continute de floarea de salcam, precum uleiul volatil, substantele mucilaginoase, acaciina, sunt aliatele sanatatii noastre fizice si psihice.

Floarea de salcam calmeaza in cateva minute durerile gastrice. Intr-un tratament de lunga durata, trebuie consumata cate o lingurita cu pulbere de flori de salcam inainte de fiecare masa, pentru gastrite si ulcer. Puteti tine cura de o luna, cu posibilitatea de a repeta dupa inca o luna de pauza, noteaza bzi.

De asemenea, puteti prepara o infuzie de flori de salcam – turnati 200 ml apa clocotita peste o lingurita de flori de salcam uscate. Acoperiti cana timp de 5-10 minute, strecurati si beti.

Constipatie
Preparati o pasta din floare de salcam astfel: luati 10 linguri de floare de salcam uscate si macinati-le bine. Amestecati cu aproximativ cinci lingurite de miere pana obtineti o pasta pe care o puteti consuma zilnic, timp de 2 luni, o lingura in fiecare dimineata, inainte de micul-dejun.

Tuse
Floarea de salcam contine ulei volatil, precum si acacina si robinina, doi compusi foarte importanti cu proprietati antitusive excelente. Infuzia de flori de salcam, consumata la o temperatura nu prea ridicata poate calma crizele de tuse convulsiva. Daca aveti posibilitatea, indulciti-o cu miere de salcam.

Insomnie
Fie ca faceti o cura cu infuzie de floare de salcam timp de o luna sau consumati floarea de salcam proaspata, amestecata cu doua-trei lingurite de miere, sau o adaugati in salatele de fructe, acestea au efect de combatere a insomniei.

Migrena cauzata de stres
Infuzia preparata din florile de salcam are darul sa linisteasca, sa calmeze, sa combata stresul si migrenele aparute pe fond de oboseala. Aceasta se prepara din trei lingurite de flori uscate de salcam care se lasa zece minute intr-o cana cu apa clocotita.

Se beau cate doua cani de infuzie in fiecare zi, indulcita, de preferat, cu miere de salcam. Cura se face timp de o luna.