Acasă Politic Klaus Iohannis a refuzat sa promulge modificarile la Codul Silvic! Care este...

Klaus Iohannis a refuzat sa promulge modificarile la Codul Silvic! Care este motivul?

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Presedintele Klaus Iohannis a cerut reexaminarea Legii care aduce o serie de modificari si de completari la Codul Silvic, apreciind ca interventiile legislative adoptate in cuprinsul acestei legi, sunt de natura sa limiteze activitatea economica.

„Apreciem ca dispozitiile art. 60 alin. (5) lit. f) si g) – prin care se introduc: pragul maxim de 30% la achizitia sau procesarea de masa lemnoasa din fondul forestier national si dreptul de preemptiune pentru producatorii din industria mobilei la cumpararea de masa lemnoasa – sunt de natura sa aduca atingere principiilor libertatii economice si contractuale, ca fundamente esentiale ale economiei de piata. Introducerea unei limitari arbitrare in activitatea operatorilor economici, care ar genera dezavantaje pentru unii si avantaje pentru altii, ar putea avea impact negativ asupra mediului concurential si ar putea atrage posibilitatea de a fi invocata incalcarea obligatiilor, asumate de statul roman, in calitate de stat membru al Uniunii Europene”, se arata in cererea de reexaminare, semnata de seful statului.

In plus, Klaus Iohannis atrage atentia ca „regulamentul privind valorificarea masei lemnoase din fondul forestier proprietate publica, ce va fi aprobat prin hotarare a Guvernului, potrivit art. 60 alin. (4) din legea transmisa la promulgare, ar trebui sa fie elaborat cu avizul autoritatii de concurenta”.

Sursa: hotnews.ro