Acasă Politic PDL-ul aproape sa accepte propunerea liberalilor pentru denumirea partidului dupa fuziunea cu...

PDL-ul aproape sa accepte propunerea liberalilor pentru denumirea partidului dupa fuziunea cu PNL

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Democrat liberalii sunt de acord ca noul partid ce va aparea dupa fuziune sa se numeasca PNL, conform unor surse din randul PDL.

„Exista un entuziasm pentru aceasta fuziune, toata lumea este de acord cu fuziunea si cu graba, dar inconvenientele sunt legate de partea tehnica. Fuziunea inseamna judecatorii, vacanta judecatoresca. Vointa politica exista, restul tine de piedici care exced cadrul partidului”, au precizat sursele citate.

In legatura cu denumirea noului partid care va rezulta din fuziunea PDL cu PNL, democrat-liberalii ar fi deschisi in a prelua numele de PNL. „Noi (cei de la centru-n.r.) nu avem nicio problema in a prelua numele de PNL, ramane de vazut in teritoriu cum se armonizeaza lucrurile”, au mai spus sursele citate.

Unii democrat-liberali se tem ca entuziasmul lor pentru fuziune ar putea fi umbrit de factori externi, cum ar fi ca nemultumirile care s-ar putea ivi in teritoriu in cazul in care noul partid s-ar numi PNL sa fie speculate de Traian Basescu si sa profite PMP.

„Un alt lucru care ar putea aparea ar fi sa nu existe timp suficient pentru a informa electoratul ca viitorul PNL rezultat din fuziune este PDL cu PNL”, au adaugat sursele citate. Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, dupa sedinta Colegiului Director al PDL ca ultimul lucru care il preocupa este numele partidului care ar rezulta dupa fuziunea PDL cu PNL, anunta mediafax.ro