Acasă Life Dezvoltare Personala Cele mai surprinzatoare ZECE descoperiri recente din domeniul psihologiei

Cele mai surprinzatoare ZECE descoperiri recente din domeniul psihologiei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

De ce facem ceea ce facem? In ciuda celor mai bune incercari ale noastre de a ne cunoaste pe noi insine, adevarul este ca noi, de multe ori, stim surprinzator de putine lucruri despre mintile noastre si chiar mai putin despre modul in care gandesc ceilalti oameni. Psihologii au cautat multa vreme noi perspective care sa le explice mult mai pe larg modul in care percepem lumea si ceea ce motiveaza cu adevarat comportamentul nostru, dar voalul misterului nu a fost pe deplin ridicat.

In cadrul unui studiu, elevii au privit o simpla sarcina plictisitoare mult mai interesanta in cazul in care au fost platiti mult mai putin pentru a lua parte la ea. Motivele mintii noastre inconstiente sunt cam asa: “In cazul in care eu nu am facut-o pentru bani, atunci probabil am facut-o pentru ca a fost interesant. Astfel, ca prin magie, o sarcina plictisitoare devine mai interesanta, pentru ca, altfel, nu as putea sa-mi explic propriul meu compotament.

Tulburator este faptul ca mintile noastre sunt capabile sa efectueze aceste tipuri de rationalizari tot timpul, fara stirea noastra constienta. Deci, cum putem sa stim ceea ce credem cu adevarat?

Iata care sunt cele mai surprinzatoare ZECE descoperiri din domeniul psihologiei:

Citeste mai mult pe e-dimineata.ro! 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos