Acasă Stirile zilei Justitia Dosarul Isaila: Senatorul Toaleta, DENUNTAT de colaboratorii sai

Dosarul Isaila: Senatorul Toaleta, DENUNTAT de colaboratorii sai

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Senatorul PSD Marius Isaila a fost denuntat succesiv de colaboratorii sai, pe parcursul cercetarilor in dosarul in care e acuzat de trafic de influenta, procurorii constatand ca parlamentarul discuta in toalete si isi dezbraca interlocutorii pentru a verifica daca au aparatura de ascultare.

Conform referatului DNA, senatorul Isaila a fost denuntat pe parcursul cercetarilor de „intermediarul” Catalin Cristescu, pe care l-a folosit pentru a obtine aproximativ 200.000 de euro din trafic de influenta, dar si de „prietenul” si consilierul sau parlamentar, Stefan Cristian Ene.

Cei doi au colaborat cu procurorii DNA pentru a proba infractiunile in cazul senatorului PSD, Cristescu participand la organizarea flagrantului lui Ene, si la randul sau Ene pentru a completa probleme de trafic de influenta si instigare la fals in inscrisuri.

Cazul senatorului Marius Isaila se afla in atentia Comisiei juridice din Senat, care urmeaza sa propuna plenului Senatului o rezolutie pentru incuviintarea arestarii preventive sau respingerea solicitarii formulate de DNA.

Procurorii spun ca solicitarea de arestare preventiva a lui Isaila este justificata de faptul ca au fost constatate „repetabilitatea actelor infractionale… precum si incercarile de a sterge urmele infractiunilor prin redactarea unor contracte false care sa creeze o alta aparenta decat realitatea primirii unor sume de bani”.

De asemenea, DNA sustine ca Isaila a incercat sa afle date nedestinate publicitatii, despre posibile cercetari ce s-ar fi putut efectua fata de persoana sa de catre organele judiciare.

Marius Isaila a ocupat o serie de functii in sistemul public de finante, fiind director in Administratia Financiara sector 5, director adjunct al Directiei de Control din cadrul ANAF, sef serviciu in Ministerul de Finante, la Oficiul de Plati si Contracte PHARE, pentru ca din decembrie 2012 sa fie ales senator.