Acasă Stirile zilei Social OBICEIURI si TRADITII nemaintalnite de Paste! CIOCNITUL oualor rosii in cimitir! Se...

OBICEIURI si TRADITII nemaintalnite de Paste! CIOCNITUL oualor rosii in cimitir! Se intampla chiar in Marginimea Sibiului! VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Localnicii din satul Rod au cateva obiceiuri si traditii ciudate de Paste. Ei merg in cimitir la mormintele celor dragi cu bucate traditionale si ciocnesc oua rosii pentru a sarbatori Invierea Domnului si cu cei care au trecut in nefiinta.

Bucatele aduse de oameni sunt asezate pe morminte, iar preotul le sfinteste si ii pomeneste pe cei decedati. Obiceiul este vechi de sute de ani, iar localnicii din satele din Marginime il respecta cu sfintenie. Fiecare membru al familiei trebuie sa participe la ritualul din cimitir.

„Asa este obiceiul din mosi-stramosi. Este o ocazie cu care ne strangem toata familia, atat viii, cat si mortii. Sarbatorim impreuna. Cinstim stramosii nostri”, au declarat localnicii.

„Obiceiul acesta este legat cu Invierea mortilor. Daca azi-noapte am slujit Sfanta slujba a Invierii, azi oamenii isi aduc aminte de cei trecuti in lumea de dincolo”, a explicat preotul din satul Rod, Virgil Manase.

Tot in cimitir, tinerii casatoriti in urma cu un an, primesc cadouri de la rude si cunoscuti. Acestea sunt daruite ca fiind din partea celor care au trecut in nefiinta.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos