Acasă Timp liber Auto SUPERBUS! Autobuzul electric de 800 CP! GALERIE FOTO + VIDEO

SUPERBUS! Autobuzul electric de 800 CP! GALERIE FOTO + VIDEO

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Superbus, autobuzul electric de 800 CP, a primit aprobarea pentru testele pe drumurile publice din Olanda. Proiectul Superbus a debutat in 2004 si este creatia unui grup de studenti ai unei universitati de transporturi din Olanda. Acestia au creat un autobuz cu sase roti, 23 de locuri individuale, 16 portiere si o garda la sol reglabila. Daca nu sunteti inca impresionati, Superbus poate sa atinga 250 km/h, iar prototipul are deja o autonomie de 210 kilometri cu energia stocata de o singura baterie.

Cele 16 portiere ale lui Superbus au deschidere verticala, iar scaunele scoica cu centuri in patru puncte sunt asezate fata in fata si au spatii de depozitare individuale. Caroseria autobuzului de 15 metri lungime este construita pe o platforma din fibra de carbon, iar elementele suspensiei sunt construite din aluminiu. La proiect si-au adus contributia Wubbo Ockels, fost astronaut olandez, si Antonia Terzi, inginer si specialist in aerodinamica la echipa de Formula 1 BMW-Williams.

Proiectul Superbus este pregatit sa debuteze in 2015, anunta echipa care l-a construit. Autobuzul de 9.500 kilograme este echipat cu airbag-uri pentru fiecare pasager, TV, internet, aer conditionat, sistem de navigatie, sistem de detectie a obstacolelor si cu un sistem de comunicare. Creatorii sai spun ca modelul poate frana de la 250 km/h pana la oprire in mai putin de 200 de metri. Olandezii iau in considerare comercializarea autobuzului la scara globala, dar nu au specificat cum vor finanta constructia si omologarea lui Superbus.

SUPERBUS! Autobuzul electric de 800 CP! GALERIE FOTO + VIDEO