Acasă Politic Preda: Retragerea lui Prigoană din cursa pentru primărie, şi o pierdere şi...

Preda: Retragerea lui Prigoană din cursa pentru primărie, şi o pierdere şi un câştig pentru PDL

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat că retragerea lui Silviu Prigoană din statutul de posibil candidat la Primăria Capitalei din partea PDL este şi o pierdere şi un câştig pentru partid.

„Pot să spun că e şi una şi alta, pentru că, dacă n-ar fi renunţat, am fi avut totuşi un candidat, mai e puţin timp până la alegeri şi n-avem unul. Pe de altă parte, e un câştig, pentru că domnul Prigoană s-a manifestat deocamdată, în calitatea lui de posibil candidat, doar declarând că vrea să fim ca-n Belarus şi anume să introducem pedeapsa cu moartea„, a spus europarlamentarul democrat-liberal, citat de RFI.

Preda a adăugat că „discursul agresiv la adresa intelectualilor” pe care l-a avut Silviu Prigoană îi aminteşte de „o retorică a Partidului Comunist din diverşi ani, de-a lungul evoluţiei regimului”. „Şi îmi aduce aminte de asemenea de retorica folosită de Ion Iliescu la începutul anilor ’90. Deci nu-i văd locul în acest context”, a menţionat Preda.

El a mai spus, referindu-se la desemnarea unui candidat pentru Primăria Capitalei, că a cerut de un an de zile să se facă o competiţie internă. „Nu s-a întâmplat aşa şi acum suntem între diverse mofturi şi diverse sondaje, mai mult sau mai puţin publice. În multe ţări europene, candidaţii se anunţă cu mai mult de un an înainte, pentru a avea timp să construiască în mod veritabil o viziune, nu să vândă nişte gogoşi în timpul campaniei electorale. Suntem acum într-o situaţie în care va trebui să improvizăm”, a spus Preda.