Grâul românesc, boicotat de irakieni – Cap Limpede

Grâul românesc, boicotat de irakieni

Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!

Irakienii nu vor să cumpere grâu din ţara noastră, traderii care ar putea livra grâu de origine românească fiind singurii care nu vor putea participa la o licitaţie pentru 50.000 tone de grâu organizată de instituţia responsabilă de achiziţiile de cereale ale Guvernului de la Bagdad.

Potrivit anunţului postat pe site-ul Grain Board of Iraq, se organizează o licitaţie pentru achiziţionarea unei cantităţi de 50.000 tone grâu (+/-5%) având orice fel de provenienţă, exceptând originea română. Excepţia nu este motivată în nici un fel. De data aceasta grâul românesc este singurul neacceptat, după ce în urmă cu o lună, pe „lista neagră” a unui anunţ similar figura şi grâul provenit din Statele Unite ale Americii.

Refuzul irakienilor de a cumpăra grâu din ţara noastră nu reprezintă o veste bună pentru producătorii români care au avut anul trecut o producţie record de grâu şi acum caută pieţe externe de desfacere. României a obţinut anul trecut o recoltă de 7,2 milioane tone, aceasta fiind cifra oficială, dar potrivit fostului ministru al Agriculturii, Valeriu Tabără, producţia reală se ridică probabil la 8,5 milioane tone.
Piaţa irakiană era o variantă pentru vânzarea unei cantităţi importante de grâu, mai ales că Irakul importă cantităţi foarte mari, adică în jur de 3,5 milioane tone anual.

Loading...


Ti-a placut articolul? Trimite-l unui prieten!
spre

Share Page

Close