Acasă World Veste buna de la specialisti: Noul coronavirus nu se raspandeste prin apa

Veste buna de la specialisti: Noul coronavirus nu se raspandeste prin apa

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Noul coronavirus nu traieste in apa din piscine, spun expertii in sanatate publica din Statele Unite. „Nu exista dovezi ca COVID-19 se poate transmite prin utilizarea piscinelor si a cazilor”, a transmis Centrul de Control si Prevenire a Bolilor din SUA.

„Cantitatea medie de clor dintr-o piscina va ucide virusul”, a spus Roberta Lavin, profesor de medicina la Universitatea din Tennessee’s College of Nursing, conform Digi24.

De asemenea, oamenii de stiinta spun ca virusul este putin probabil sa se dezvolte in apa sarata a oceanelor si marilor. Similar, lacurile sunt considerate o zona sigura pentru scaldat deoarece, desi apa dulce nu are proprietatea de a ucide microbul, este putin probabil ca acesta sa fie asimilat data fiind cantitatea mare de apa.

„Probabil ar trebui ca cineva sa bea toata apa dintr-un lac pentru a lua virusul”, a spus Paula Cannon, profesoara de microbiologie moleculara si imunologie la Keck School of Medicine. „Efectul de diluare este atat de puternic”, a adaugat aceasta, potrivit Mediafax.

Daca scaldatul este sigur, statul la plaja nu e la fel, avertizeaza specialistii. Virusul poate supravietui pe suprafetele uscate. Din acest motiv, este important ca persoanele care aleg sa faca plaja in aceasta perioada in zone, sa se asigure ca au dezinfectat bine suprafata sezlongurilor, a balustradelor sau a altor zone cu care intra in contact.