Acasă Stirile zilei Oreste Teodorescu, la Jocuri de Putere: „Apelul la memorie este singura reteta...

Oreste Teodorescu, la Jocuri de Putere: „Apelul la memorie este singura reteta valabila in istorie, ca trecutul violent, nedrept si ticalos sa nu se mai repete!”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

„Apelul la memorie este singura reteta valabila in istorie, ca trecutul violent, nedrept si ticalos sa nu se mai repete! In timp ce regimul de la Budapesta îsi construieste abil o retorica internationala, negand fundamentul Romaniei Mari si inflamand duhurile iredentiste cu ajutorul complicilor din UDMR, sa ne amintim si noi, cum exact cu 30 de ani in urma, am trecut ca prin urechile acului pe langa pericolul unui razboi civil si al dezmembrarii Romaniei pe scenariul fostei Yugoslavii.

1990, Targul Mures, imediat dupa prabusirea dictatorului Ceausescu, dupa ce la Timisoara, romanii si maghiarii au vibrat la unison, gasind in ei curajul de a striga pentru libertate si democratie, se naste un episod de o violenta irationala care a surprins pe toata lumea! A fost un adevarat macel premeditat de o Budapesta revansarda, care profitand de vidul institutional de atunci a montat scena unor dramatice confruntari inter etnice!

Vom reface acest film teribil alaturi de Oana Stanciulescu Grigore Cartianu, Bogdan Comaroni, Costin Georgescu si Petrisor Peiu”.