Acasă Stirile zilei Justitia Liviu Dragnea ramane in puscarie. Instanta i-a respins contestatia la executarea pedepsei

Liviu Dragnea ramane in puscarie. Instanta i-a respins contestatia la executarea pedepsei

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Fostul presedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, va ramane in inchisoare, dupa ce inalta Curte de Casatie si Justitie i-a respins, luni, ca nefondata, contestatia impotriva sentintei din de 30 ianuarie 2020, impotriva condamnarii de 3 ani si 6 luni de inchisoare pe care a primit-o in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Fostul politician trebuie sa plateasca si suma de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat.

„393/1/2020 – Respinge, ca nefondata, contestatia declarata de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu impotriva sentintei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronuntata de Sectia Penala a inaltei Curti de Casatie si Justitie in dosarul nr. 11/1/2020. in baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedura penala, obliga contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. in baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedura penala, onorariul cuvenit aparatorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat pana la prezentarea aparatorului ales, in suma de 79 lei, ramane in sarcina statului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 25 mai 2020.”

Liviu Dragnea a fost audiat luni prin videoconferinta de judecatorii de la inalta Curte de Casatie si Justitie, insa avocatii acestuia au reclamat faptul ca, din cauza unor probleme tehnice, „nu prea s-a inteles mare lucru” din ce a spus fostul presedinte al PSD.

„Din pacate, ceea ce a spus domnul Liviu Dragnea s-a auzit foarte prost si urmeaza sa faca, probabil, o adresa catre inalta Curte pentru a remedia acest aspect. Din pacate, nu prea am inteles mare lucru. in esenta, asta a spus, ca se afla intr-o detentie nelegala”, a declarat avocata Flavia Teodosiu.

Pe 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanta suprema la 3 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pentru instigare la abuz in serviciu in dosarul angajarilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Dragnea a facut mai multe incercari de a iesi din penitenciar, prin introducerea in instante a unor cai extraordinare de atac, insa cererile sale au fost respinse.