Acasă Stirile zilei Oreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Ce nu a reusit comunismul cu...

Oreste Teodorescu, la Jocuri de putere: „Ce nu a reusit comunismul cu tancurile sovietice, iata ca desavarseste discret si implacabil Covidul chinezesc! Lumea a devenit decorul unui film de groaza”

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Jurnalistul Oreste Teodorescu vorbeste in aceasta seara, la emisiunea ”Jocuri de Putere” de la Realitatea, despre cum a schimbat pandemia de coronavirus omenirea. „Ce nu a reusit comunismul cu tancurile sovietice, iata ca desavarseste discret si implacabil Covidul chinezesc! Lumea a devenit decorul unui film de groaza, numai ca monstrul de data aceasta esti chiar tu pentru vecinul tau si chiar el pentru tine! Acesta este adevarul!”, spune Oreste Teodorescu.

Postarea integrala a moderatorului Jocuri de putere

30.03.2020
23.00-01.00

„Ce nu a reusit comunismul cu tancurile sovietice, iata ca desavarseste discret si implacabil Covidul chinezesc! Nu sunt malitios ci mai degraba realist! Pai in primul rand, desprindem zilele acestea cu totii concluzia ca in fata pandemiei si a mortii suntem cu adevarat egali! Nici sangele albastru, nici conturile bancare, nici reputatia, cultura, religia sau forma de guvernamant nu mai reprezinta forme scut impotriva bolii! Daca aveti vreo indoiala, intrebati-i pe printul Charles, pe Tom Hanks sau chiar pe Bill Gates!

Pandemia asta ne provoaca pe absolut toti, dar ne lasa fiecaruia un fel personal de a trai cea mai complexa si neclara experienta a vietii de pana acum! Vedem cum piramida necesitatilor, clasicizata de Maslow este inlocuita cu o alta in a carei varf se afla lupta pentru sanatate si viata! Perspectiva ca am putea fi si noi infectati ne proiecteaza toate sperantele imediate spre medici, asistente, voluntari, dar vazand cum in toata lumea sistemul public de sanatate este subfinantat, fara paturi suficiente, aparate de ventilat, echipamente de protectie, inevitabil, fiinta noastra cauta infrigurata si alte cai. Aici intervine rolul, chiar misiunea duhovnicilor si a psihologilor! Ce folos sa scapam de Covid 19, dar sa ne pierdem mintile?

Dar, probabil factorul psihologic care ne va da cel mai mult de furca zilele acestea este uriasul contrast dintre natura care explodeaza de culoare, care infloreste, si fetele palide si ingrozite care ne privesc pierdute din oglinda!

Lumea a devenit decorul unui film de groaza, numai ca monstrul de data aceasta esti chiar tu pentru vecinul tau si chiar el pentru tine! Acesta este adevarul! Eu am curajul sa-l afirm, nu sunt politician, nu sunt in campanie si am misiunea, pe cat pot sa nu imi mint publicul!”