Acasă Utile Dieta populara care prinde teren printre romance! Are milioane de adepti in...

Dieta populara care prinde teren printre romance! Are milioane de adepti in toata lumea!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

 

Dukan, Atkins, iar mai nou RINA sunt denumirile celor mai populare diete care au atras la un moment dat milioane de adepti in intreaga lume. Rina este mai degraba un regim de viata sanatos, care respecta principii clare si aducatoare de multe kilograme in minus.

Dieta are 2 faze, Rina 1 si Rina 2. in prima faza, de trei luni, se realizeaza slabirea. Urmatoarele trei luni sunt dedicate mentinerii. in jumatate de an, un om motivat si ambitios isi poate transforma viata total. Pe cantar va avea cel putin 10 kilograme in minus.

Se slabeste frumos si usor. Ai voie sa mananci aproape orice, dar organizat. in primele trei luni de Rina, se mananca PACV.

Proteine, Amidon, Carbohidrati si Vitamine. Ordinea nu se schimba niciodata, iar daca cineva triseaza, isi asuma si continua cu ziua corecta.

Micul dejun ramane acelasi pe parcursul intregii diete. Este vorba de fructe, orice fel de fructe. Plus seminte, nuci, caju sau migdale. Se bea minim doi litri de apa pe zi si ideal este sa incepi ziua cu un pahar cu apa calduta in care ai stors o lamaie si ai adaugat o lingurita de miere.

La proteine nu se combina carnurile. iti alegi o proteina, fie carne, oua, branza sau lactate. Nici tipurile de carne nu se combina. Poti alege orice fel de carne pe care sa il consumi la ziua respectiva. Nu se mananca prajit, dar este permisa o lingura de ulei, unt sau smantana. Legumele sunt la discretie, poti manca nelimitat.

Seara portia de la pranz se va injumatati, respectand selectia zilei. Carne (si tipul ales), oua, branza sau lapte (iaurt).

La ziua de amidon, poti alege din cartofi, fasole, mazare, orez si salate din belsug. Ramane valabila regula unei singure linguri de grasime, iar cina tot pe jumatate.

La carbo este festin. Se pot manca la pranz covrigi, turte, pizza de casa cu legume, paste cu legume, iar cina, atentie! Dulciuri sau gustari sarate, in limita a 500 de calorii, in care este obligatoriu sa includeti si 40 de grame de ciocolata neagra, cu peste 75% cacao.

Ziua de vitamine este mai restrictiva, acolo se consuma exclusiv fructe si legume, din doua in doua ore. Se pot prepara oricum, insa important la ziua de vitamine este sa nu adaugati grasimi sau sare. Puteti manca si masline nesarate.

Exista si 3 zile in care se bea doar apa, a 29-a zi din fiecare luna, dar nu sunt obligatorii. Este o dieta echilibrata, cu ajutorul careia puteti pierde si 25 de kilograme in 3 luni.

Este foarte important sa respectati cele 3 luni de mentinere, fiindca atunci se invata organismul si accepta noua greutate. La mentinere veti avea voie sa mancati si combinat, adica la pranz proteine, seara amidon. Sau ce alta varianta va este pe plac. Doar micul dejun ramane la fel, arata doctorulzilei.