Acasă Sanatate Principalul vinovat pentru aparitia bolilor de inima! Produce 60% din imbolnaviri!

Principalul vinovat pentru aparitia bolilor de inima! Produce 60% din imbolnaviri!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Bolile cardiovasculare reprezinta principala cauza de mortalitate, desi ar putea fi prevenite. Unii dintre cei mai importanti factori care imbolnavesc inima, tin de stilul nostru de viata si ar putea fi evitati. Este vorba aici si de nivelul crescut al colesterolului ”rau”, cauza aparitiei a 60% dintre bolile de inima.

„Principalul mesaj pe care l-am transmis in cadrul dezbaterii organizate la Bruxelles si pe care doresc sa il sa-l transmit autoritatilor, profesionistilor din domeniul sanatatii, pacientilor si publicului larg din România este ca preventia ramâne in continuare principalul pilon prin care putem reduce impactul bolilor cardiovasculare. Eforturile tuturor partilor implicate ar trebui sa mearga catre gasirea si oferirea unor solutii concrete, practice, care pot fi implementate chiar mâine de fiecare dintre noi. Prin eforturile depuse de Societatea Româna de Cardiologie si Forumul National de Preventie, in ultimii ani, am facut pasi importanti in directia renuntarii la fumat si ne propunem ca in continuare sa dezvoltam programe care sa se adreseze si altor factori de risc importanti, asa cum sunt nivelul crescut de colesterol, hipertensiunea arteriala sau sedentarismul.” a declarat Prof. Dr. Dan Gaita, Coordonator National de Preventie Cardiovasculara, in urma dezbaterii pe problematici cardiovasculare organizate in Parlamentul European, in luna octombrie.

Pavel Poc, membru al Parlamentului European, a declarat: „Este evident ca trebuie sa depunem mai multe eforturi pentru a putea imbunatati diagnosticul, prevenirea, tratamentul si monitorizarea pacientilor cu boli cardiovasculare, in special in cazul pacientilor cu risc crescut. indemn autoritatile nationale si europene sa ia masurile necesare pentru a oferi acestor pacienti ingrijirea de care au nevoie.”

In fiecare an, bolile cardiovasculare (BCV) cauzeaza peste 1.8 milioane de decese in Uniunea Europeana – aproximativ 40% din totalul deceselor de la nivelul UE, o povara economica importanta asupra Europei, cu toate ca BCV pot fi prevenite. Costul total pentru AVC in Uniunea Europeana, incluzând atât costurile medicale cât si cele non-medicale, a fost de aproximativ 45 miliarde de euro in 2015 si este de asteptat sa creasca. Doar costurile non-medicale pentru ingrijire au fost de aproximativ 15.9 miliarde de euro (35% din bugetul total cheltuit pentru pacientii cu AVC in Uniunea Europeana in anul 2015), scrie doctorulzilei.