Acasă Stirile zilei Stiinta Elixirul tineretii a iesit la iveala! Vezi unde se afla!

Elixirul tineretii a iesit la iveala! Vezi unde se afla!

Urmareste-ne pe Facebook pentru cele mai importante stiri

Multe femei cheltuiesc sume mari de bani pe creme si interventii pentru mentinerea unui ten tanar. Insa liniile fine ar putea fi estompate cu ajutorul propiilor celule din corpul uman, sustin cercetatorii.

Ridurile ar putea fi estompate prin utilizarea unui tratament regenerativ al celulelor adipoase care mentin fermitatea pielii. Tehnica ar putea fi utilizata si in cazul cicatricilor, noteaza Daily Mail. Celulele adipoase din piele, numite adipocite, dispar atunci cand se formeaza cicatricile sau ridurile formate de imbatranire. Lipsa adipocitelor este unul dintre principalele motive pentru aparitia ridurilor.

Ce sa faci ca sa accelerezi arderile?

Cercetatorii au descoperit ca foliculii de par joaca un rol important in vindecarea pielii si netezirea acesteia, prin eliberarea unei molecule numite proteina morfogenetica osoasa. Profesorul George Cotsarelis, de la Universitatea din Pennsylvania, a explicat: ,,Descoperirea noastra ne-ar putea ajuta sa gasim o strategie de regenerare a adipocitelor din pielea ridata, in cele din urma vom reusii sa descoperim un tratament anti-imbatranire. Secretul sta in regenerarea foliculilor, in prima faza. Dupa aceea celulele adipoase se vor regenera ca raspuns al semnalelor trimise de foliculi”, scrie bzi.

Pierderea adipocitelor reprezinta un proces normal al imbatranirii, dar poate fi si o complicatie a unor boli, precum infectia cu virusul HIV-SIDA. Testele au fost realizate atat pe soareci, cat si pe tesutul uman cu cicatrici realizat in laborator.

Principalul cercetator Dr. Maksim Plikus, de la Universitatea din California, afirma ca descoperirea ar putea conduce la obtinerea unor noi tratamente care vor prevenii aparitia cicatricilor in urma interventiilor chirurgicale. Piata globala a tehnicilor anti-imbatranire a ajuns la un profit de 150 de miliarde de lire, pana in 2018 conform estimarilor aceasta va ajunge la 216 miliarde de lire.